2014-03-28 08:35:04
Φωτογραφία για Όσο πιο όμορφο ένα πιάτο τόσο πιο γευστικό
Σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι τα πιάτα στα καλά εστιατόρια φαίνονται πολύ όμορφα και γευστικά, έτσι όπως έχουν τοποθετημένα το φαγητό και τη σαλάτα Μάθε λοιπόν ότι η ωραία εμφάνιση δεν σε κάνει να βλέπεις απλά το πιάτο πιο όμορφο, αλλά και να το θεωρείς πιο γευστικό σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Appetite.

Στο πείραμα συμμετείχαν 90 άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες έφαγαν σε ένα gourmet πολυτελές εστιατόριο, τα ίδια ακριβώς πιάτα, μαγειρεμένα με τον ίδιο τρόπο με μόνη διαφορά το πώς ήταν τοποθετημένα τα φαγητά μέσα στο πιάτο. Το μενού περιελάμβανε κοτόπουλο, μαύρο ρύζι και σαλάτα με φασόλια και αμύγδαλα. Στο πρώτο γκρουπ το γεύμα σερβιρίστηκε με καλλιτεχνικό τρόπο, ενώ στο δεύτερο με παραδοσιακό τρόπο που θα έκανες και εσύ σπίτι σου. Μόλις τέλειωσε η έρευνα, η πρώτη ομάδα στη πλειοψηφία της δήλωσε ότι το φαγητό ήταν πολύ πιο γευστικό από τη δεύτερη.

Όπως υποστηρίζουν λοιπόν οι ειδικοί, εάν θέλεις να αυξήσεις το επίπεδο της απόλαυσης, της ευχαρίστησης και του κορεσμού διακόσμησε το πιάτο σου με βότανα και πολύχρωμα τρόφιμα.
diettv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ