2014-04-04 23:11:54
Φωτογραφία για ΠΕΡΑΣΕ... ΣΒΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 78-83
Ο Ολυμπιακός πήρε ...φόρα και δεν θέλει να χάνει πλέον ούτε σε… προπόνηση! Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν της Εφές στην Πόλη με 78-83- και... αναμένουν αντίπαλο στα προημιτελικά.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά τη χθεσινή πρόκριση… άνευ αγώνος χάρη στα αποτελέσματα της Πέμπτης. Όμως οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν για τους εαυτούς τους και τον κόσμο τους (ανάμεσά τους και 250 οπαδοί τους που… έστησαν ένα μικρό ΣΕΦ στο «Αμπντί Ιπεκτσί») νικώντας την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Κορυφαίος για ένα ακόμη παιχνίδι ο αρχηγός του Θρύλου, Βασίλης Σπανούλης, (17π., 4 ασίστ), ευχάριστη έκπληξη ο Μάρντι Κόλινς (4π., 5 ριμπ., 5 ασίστ), διασώθηκαν οι… πρώην ερυθρόλευκοι Κώστας Βασιλειάδης (16π.) και Τζαμόν Γκόρντον (6π., 9 ασίστ, 4 ριμπ.)από τους γηπεδούχους.

Μετά το αποτέλεσμα της Πόλης, ο νικητής του... «εμφυλίου» της Πέμπτης στο ΣΕΦ θα πάρει την τρίτη και ο ηττημένος την τέταρτη θέση
. Πάντως ο αντίπαλος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν θα κριθεί από το μεταξύ τους ματς, αλλά από το τι θα κάνουν οι ισόβαθμες ΤΣΣΚΑ (παίζει την Πέμπτη με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ) και Ρεάλ (παίζει την Παρασκευή με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας). Αν Μοσχοβίτες και Μαδριλένοι έχουν ίδιο αποτέλεσμα και από τη στιγμή που στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν ίδια διαφορά, η τελική τους κατάταξη θα κριθεί από τη συνολική διαφορά πόντων (επίθεση-άμυνα) στα παιχνίδια του Top 16, όπου η «βασίλισσα» έχει σαφές προβάδισμα.

Τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις χθεσινές μας προβλέψεις (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ), αφού η Ρεάλ προηγείται αυτήν την ώρα με 20 πόντους διαφορά της Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Μαδρίτη.

Στα καθαρά αγωνιστικά Μία ακόμη… νέα πεντάδα παρέταξε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς ο Παπαπέτρου προτιμήθηκε αντί του Λοτζέσκι (δεδομένης και της απουσίας του Περπέρογλου) μαζί με Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάνστον (που ελλείψει Πρίντεζη άρχισε ξανά σαν «τεσσάρι») και Σερμαντίνι. Ο 20χρονος φόργουορντ μαζί με τον Γεωργιανό σέντερ οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε εντυπωσιακό ξεκίνημα με +6 χάρη στην υπεροχή τους κάτω από τα καλάθια. Η Εφές βρήκε λύσεις από τα τρίποντα των Βασιλειάδη και Πλάνινιτς και όταν πήρε τη σκυτάλη ο Γκόρντον πήρε και το πρώτο της προβάδισμα με +1, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο στο δεκάλεπτο με το προσωπικό καλάθι του Σλούκα για το 18-19.

Ο τελευταίος μαζί με τον Πέτγουεϊ φρόντισαν με μακρινά σουτ να απομακρυνθεί ξανά ο Ολυμπιακός με +7, η Εφές πλησίασε στους 3, αλλά μόνο προσωρινά, καθώς οι ερυθρόλευκοι με όμορφες ατομικές προσπάθειες από Λοτζέσκι, Κόλινς και Σπανούλη έφτασαν σε διψήφια διαφορά (26-36). Υψηλά ποσοστά ευστοχίας, επιθετικά ριμπάουντ και καλή άμυνα ήταν το τρίπτυχο που οδήγησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο να κλείσουν το ημίχρονο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +11 (32-43).

Το χαλαρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος επέτρεψε στην Εφές να πλησιάσει με οδηγούς τους Μπιέλιτσα και Γκονλούμ στους πέντε πόντους αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ για να αφυπνίσει την ομάδα του. Αυτό δεν… συνέφερε τους ερυθρόλυκους, καθώς οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου πλησίασαν και στο καλάθι (48-50). Το αντιαθλητικό φάουλ του Γκόρντον στον Ντάνστον έδωσε το... έναυσμα για την αντίδραση των πρωταθλητών Ευρώπης που με θετική παρουσία του Κόλινς ξέφυγαν και πάλι με εννιά πόντους και με το δεύτερο τρίποντο του Σπανούλη από τη γωνία ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +7 (60-67).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν οκτώ λεπτά πριν το τέλος για πρώτη φορά και στο +12 (62-74), αλλά ο... «ζεστός» Βασιλειάδης κρατούσε όρθια την Εφές μειώνοντας στους 6 πόντους. Ο Σπανούλης έδινε απαντήσεις, αλλά οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το παιχνίδι, μείωσαν εκ νέου στους έξι (76-82) δύο λεπτά πριν το φινάλε και απείλησαν με μεγάλη επιστροφή στο ματς, αλλά… μέχρι εκεί. Οιι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν τη νίκη και περιμένουν την επόμενη εβδομάδα τον... "αιώνιο" για να καθαρίσουν με νίκη και την τρίτη θέση του ομίλου.

Δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 60-67, 78-83.

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν 4, Βασιλειάδης 16, Μπατούκ 8, Γκονλούμ 7, Κιλιτσλί 2, Σαβάνοβιτς 3, Γκόρντον 16, Πλάνινιτς 8, Μπιέλιτσα 14.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 17, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 7, Κόλινς 4, Σίμονς 6, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 13 (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κατσίβελης).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ