2014-04-11 11:21:07
Φωτογραφία για Ρώσοι και Κινέζοι την τουριστική σεζόν στο Ρέθυμνο
Θετικά τα μηνύματα από όλες τις αγορές, σύμφωνα με τους φορείς του χώρου.

Η Κρήτη και το Ρέθυμνο δίνουν έμφαση στον ρωσικό τουρισμό και αυτό αποδεικνύεται από την επικείμενη διοργάνωση ενός μεγάλου ελληνορωσικού συνεδρίου στο νομό αμέσως μετά το Πάσχα με τη στήριξη μάλιστα και του Υπουργείου Τουρισμού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 ώς τις 26 Απριλίου και σε αυτό θα είναι παρούσα και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως και ο Ρώσος ομόλογός της, καθώς και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της χώρας. Για την προετοιμασία του συνεδρίου συναντήθηκαν χθες τα μέλη της τουριστικής επιτροπής του δήμου Ρεθύμνου, που τόνισαν τη σημασία του συνεδρίου.

«Είναι το πρώτο συνέδριο που αφορά τη ρώσικη αγορά, που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο και αυτό που θέλουμε είναι να αναπτυχθεί ο στόχος για τον καλύτερο δυνατό ποιοτικό τουρισμό από τη Ρωσία στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο, καθώς και η ανταλλαγή τουριστικών πακέτων, όπως οι ίδιοι οι Ρώσοι εξέφρασαν ως επιθυμία για να μπορέσει ο κρητικός να έχει την ευκαιρία να πάει στη Ρωσία για διακοπές οργανωμένα και το αντίστροφο.


Η ρώσικη αγορά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Τα νούμερα το λένε μόνα τους ότι οι Ρώσοι έχουν εκτιμήσει την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Μας το λένε οι ίδιοι που έρχονται ως επισκέπτες και έχουμε τα ίδια μηνύματα από τους τουρ οπερέιτορς που χειρίζονται τα τουριστικά πακέτα.

Ο στόχος του συνεδρίου αυτού, λοιπόν, είναι να αναλύσουμε το προφίλ του ρώσου και να δούμε τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του και να καλλιεργήσουμε ένα πρόσφορο έδαφος για υψηλού επιπέδου τουρισμό και μία καλή οργάνωση για τους Κρήτες για τις διακοπές τους στη Ρωσία», σημείωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, η οποία αναφέρθηκε και στη συνδρομή του υπουργείου στη διοργάνωση, λέγοντας: «Το Υπουργείο τουρισμού και προσωπικά η υπουργός τουρισμού, η κα Κεφαλογιάννη, έχουν οι ίδιοι και προτείνει και προάγει το συνέδριο αυτό σε υψηλό επίπεδο και οι προσμονές από αυτό το συνέδριο για οφέλη για τον τουρισμό μας είναι υψηλές».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ!

Αμέσως μετά το Πάσχα, όμως, η Κρήτη ετοιμάζεται να υποδεχθεί και το πρώτο γκρουπ κινέζων τουριστών, που θα έρθουν στο νησί για να παντρευτούν ομαδικά και να κάνουν και το γαμήλιο ταξίδι τους γνωρίζοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού. Πρόκειται για 16 ζευγάρια, που θα έρθουν για να παντρευτούν στην αρχαία Άπτερα και στη συνέχεια να κάνουν εκδρομές σε όλο το νησί. Στο Ρέθυμνο θα βρίσκονται στις 26 Απριλίου.

«Θα πάρουν μαζί τους οπτικοακουστικό υλικό τα ίδια τα ζευγάρια και οι συγγενείς τους, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης της Σαγκάης για να επιστρέψουν και να δείξουν το υλικό, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα προβάλλουν για να προωθήσουν την Κρήτη ως προορισμό γαμήλιου τουρισμού», σημείωσε η κα Μπιρλιράκη.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

Επανέρχεται στις κρατήσεις η Ρωσία, μετά τις αναταραχές που έζησε η χώρα και η γειτονική της Ουκρανία. Αυτό διαπιστώνουν οι τουριστικοί φορείς, όπως μετέφερε χθες ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων του Ρεθύμνου, Γιάννης Τριποδιανός. Ο ίδιος τόνισε πως συνολικά για τη σεζόν τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά. «Όλα τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι θετικά. Μάλιστα, ενώ από τη Ρωσία είχαν παγώσει οι κρατήσεις το τελευταίο διάστημα, την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησαν και πάλι και οι πρώτες προβλέψεις για τεράστια μείωση δεν επαληθεύονται. Άρα, εμείς εκτιμούμε ότι η μείωση δεν θα είναι μεγαλύτερη του 20%. Από τις άλλες αγορές είναι θετικότατα τα μηνύματα, οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά και πολλά ξενοδοχεία προβληματίζονται ήδη σε ό,τι αφορά το overbooking. Από ό,τι δείχνει η σεζόν θα έχουμε πρόβλημα υπερκρατήσεων».

Σε ό,τι αφορά την ουκρανική αγορά, πάντως, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι «παγωμένα» και είναι άγνωστο εάν θα ανακοπεί αυτό το κλίμα σύντομα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ

Η χθεσινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Τάσος Συριανόγλου, όσο και εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων, των γραφείων ενοικιαζομένων οχημάτων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και ο εκπρόσωπος της τουριστικής αστυνομίας, συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα για την προετοιμασία ενόψει της τουριστικής σεζόν.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΜΙΤΣΕΛ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΜΙΤΣΕΛ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ