2014-04-15 07:43:04
Φωτογραφία για Στουρνάρας: Δεν πάω πουθενά! Εγώ θα διαπραγματευθώ την λύση του χρέους
Με την φράση: "Όχι δεν θα φύγω που να πάω;", ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από το υπουργείο.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ήταν κατηγορηματικός ότι τα νέο, επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της διετίας 2015 – 2017 δεν θα αναφέρεται σε νέα μέτρα αλλά θα περιγράφει τους δημοσιονομικούς στόχους. Μάλιστα, όπως είπε το υπουργείο θα καταθέσει το μεσοπρόθεσμο ως τα τέλη Απριλίου ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή ως τις 5 Μαίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Ο διάλογος που είχε ο κ. Στουρνάρας ήταν αποκαλυπτικός:

Δημοσιογράφος: «Θα είστε εσείς επικεφαλής της διαπραγμάτευσης;»

Στουρνάρας: «Εγώ ποιος άλλος;»

Δημοσιογράφος: «Άρα δεν φεύγετε από το υπουργείο Οικονομικών»

Στουρνάρας: «Γιατί θέλετε να φύγω; Όχι δεν θα φύγω… που να πάω;»


Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Όσο η χώρα μας αποκτά σταδιακά δημοσιονομική αυτάρκεια, θα είναι σε θέση, με μεγαλύτερη πολυτέλεια χρόνου και μεγαλύτερη αυτονομία, να καθορίζει τις βασικές πτυχές του νέου αναπτυξιακού προτύπου της. Οι πρόσφατες εξελίξεις είναι δηλωτικές της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, των διεθνών επενδυτών και των αγορών κεφαλαίου και χρήματος» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επί νομοσχεδίου του υπουργείου του για τις τράπεζες. «Η δικιά μας υποχρέωση πλέον είναι: να επιταχύνουμε με κάθε τρόπο τη διαδικασία επανόδου σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος πρωτίστως των νεότερων γενεών της πατρίδας μας» πρόσθεσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ