2014-04-15 19:03:52
Φωτογραφία για Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη (Φιλόλογος) Υπ. Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό: «Η Πόλη της ζωής μας» του Τάσου Μαυρίδη
Φίλοι και φίλες

Η απόφαση μου να συμμετάσχω στο συνδυασμό του Τάσου Μαυρίδη «Πεύκη – Λυκόβρυση, Η Πόλη της ζωής μας» αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση της επιθυμίας μου να συμβάλω ουσιαστικά και από την... «πρώτη γραμμή» στη συλλογική προσπάθεια για αναβάθμιση της αισθητικής και της ποιότητας ζωής της πόλης που μεγάλωσα, παντρεύτηκα, ζω και εργάζομαι ως καθηγήτρια δημόσιας Εκπαίδευσης.

Με τον Τάσο Μαυρίδη και την ομάδα του με συνδέουν κοινές αρχές, ιδέες και αξίες καθώς και το όραμα για μια πόλη πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη. Θεωρώ ότι όλοι μαζί ως ομάδα θα δώσουμε τον αγώνα, θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας και θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμα μας για την πόλη της ζωής μας. 

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε αυτό που χρειάζεται περισσότερο απ όλα είναι αλληλεγγύη, συνεργασία και συστράτευση όλων, πάνω από κομματικά στεγανά και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Μόνο αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την σύγχρονη κρίση που είναι πολυεπίπεδη: οικονομική, κοινωνική, ηθική και ανθρωποκτονική.


Για να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα της πόλης, χρειαζόμαστε μια ικανή Δημοτική Αρχή η οποία θα στηριχθεί πάνω σε δυο άξονες:

Ο πρώτος άξονας θα είναι ο οικονομικός εξορθολογισμός, το νοικοκύρεμα και ο σωστός προγραμματισμός των δαπανών. Επίσης η διεκδίκηση και αξιοποίηση κονδυλίων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο δεύτερος άξονας θα είναι η υλοποίηση μιας ανθρωποκεντρικής δημοτικής πολιτικής. Μιας Πολιτικής που θα θέτει ως στόχο τη δημιουργία ενός Δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο, με ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικών δομών και υποστηρικτικών μηχανισμών που θα σέβονται και θα εξυψώνουν την αξία του ανθρώπου, θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες που υπάρχουν και θα διασφαλίζει το δικαίωμά μας.

· Να ζούμε σε ανθρώπινες συνθήκες.

· Να νιώσουμε ως μητέρες ότι θα μπορεί το παιδί μας να παίζει σε ασφαλείς και σύγχρονές παιδικές χαρές.

· Να μορφώνεται σε σύγχρονα όμορφα και λειτουργικά σχολεία αξιοποιώντας τα δεδομένα της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου.

· Οι ηλικιωμένοι γονείς μας να νιώθουν τη ζεστασιά, τη θαλπωρή αλλά και την χαρά και το γέλιο μέσα από την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση στα κέντρα ανοικτής προστασίας των ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).

· Η σύγχρονη εργαζόμενη μάνα, η καθεμιά από εμάς, να μπορεί να εμπιστευτεί την ώρα της εργασίας της το προσωπικό των σύγχρονων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών που πρέπει ο Δήμος να διαθέτει.

· Να διασφαλίσουμε σε κάθε νέο της πόλης μας την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα, ότι θα έχει τη δυνατότητα να αθλείται, να ψυχαγωγείται και να μορφώνεται σε εκσυγχρονισμένους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας και παραγωγής πολιτισμού

· Να βρίσκουν οι νέοι στην πόλη μας το δικό τους φιλόξενο χώρο για κοινωνική επαφή, πνευματική καλλιέργεια και πολιτιστική δράση.

· Να ζει στο φιλόξενο περιβάλλον της γειτονιάς και όχι σε απρόσωπες ή πολεοδομικά άναρχες πόλεις.

· Κάθε γειτονιά να διαθέτει το δικό της πάρκο, περισσότερο πράσινο, τη δική της παιδική χαρά συνθέτοντας την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ταυτότητα της πόλης μας.

· Να λειτουργήσει κοινωνική πρόνοια για τους πολύτεκνους, τους άπορους, για τα άτομα με αναπηρία, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

· Με όραμα και στόχο την ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ της Πόλης μας Πεύκης – Λυκόβρυσης, και όπλα την αισιοδοξία και την πεποίθηση για την υλοποίηση αυτού του οράματος, αποφάσισα να συστρατευθώ για να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη, πιο λειτουργική, και πιο ανθρώπινη. Να γίνει η πόλη της καρδιάς μας. Γιατί εμείς την «Πεύκη – Λυκόβρυση» δεν την υιοθετούμε μόνο στο όνομα του συνδυασμού μας αλλά την έχουμε στην καρδιά μας.

Προσωπικά η αγάπη για την πόλη μου αποτελεί την πυξίδα στο «ταξίδι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ