2014-04-16 12:16:06
Φωτογραφία για Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γενηματά»
Κλιμάκιο της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, επισκέφτηκε την... Μ. Τρίτη 15/4/2014 τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς».

Αντίκρυσαν από πρώτο χέρι το κατάντημα των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων ύστερα από τις τελευταίες και αποτελειωτικές νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργού Αδ. Γεωργιάδη. Η άθλια κατάσταση των νοσοκομείων τόσο όσον αφορά τις υποδομές όσο και σε σχέση με το προσωπικό θύμιζε άλλες εποχές, τραγικές για τον τόπο. Αυτό που συντελείται σήμερα στον χώρο της υγείας με την πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης είναι μια γενοκτονία σε βάρος των κατοίκων της χώρας, οι οποίοι για χρόνια αγωνίστηκαν και συντηρούσαν μια αξιοπρεπή για την επιβίωσή τους δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Αυτά αποτελούν παρελθόν για τους ιθύνοντες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, οι οποίοι με μπροστάρη την μαριονέτα Υπουργό Υγείας εφαρμόζουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σε έναν τόσο νευραλγικό χώρο
. Πέρα από την ελλιπή χρηματοδότηση που αποκλείει τα νοσοκομεία από την αγορά νέου και σύγχρονου εξοπλισμού, η κατάσταση είναι τραγική και για τους εργαζόμενους, γιατρούς, διοικητικούς υπαλλήλους και νοσηλευτικό προσωπικό. Τη στιγμή που ένα ανθρώπινο δυναμικό χιλιάδων βρίσκεται στην ανεργία από την στιγμή της αποφοίτησής του και πολλοί άλλοι έχουν πρόσφατα απολυθεί, το δημόσιο νοσοκομείο έχει ουσιαστικά παραλύσει. Η μείωση των μισθών, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η διαθεσιμότητα έχουν οδηγήσει και θα οδηγήσουν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην απόγνωση ακόμα και σε περιπτώσεις ασθενειών που θεωρούνται «ρουτίνα» στις χώρες της Δύσης.

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και του Υπουργείου που στρέφεται για άλλη μια φορά ενάντια στα λαϊκά στρώματα αφήνοντας ανέγγιχτο το μεγάλο κεφάλαιο, που έχει τη δυνατότητα νοσηλείας σε ιδιωτικούς φορείς.

Είναι σαφές ότι τα μέτρα διάλυσης του δημόσιου νοσοκομείου έχουν ως απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση και αυτού του τομέα της δημόσιας ζωής προς όφελος των λίγων εκλεκτών της οικονομικής ελίτ.

Μόνο με την οριστική απεμπλοκή της Ελλάδας από την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων της τελευταίας 5ετίας θα μπορέσουν οι κάτοικοι της χώρας να απολαύσουν πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ