2014-05-05 16:15:06
Φωτογραφία για 0 Ιδού το εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα Samsung Galaxy smartphones (photos)
To Business Insider κάνει tour σ' ένα εργοστάσιο της Samsung στην Κορέα, όπου κατασκευάζονται τα "εμβληματικά" smartphones της εταιρείας, και μας μεταφέρειφωτογραφίες αλλά και εντυπώσεις.

Όπως γράφουν, το ταξίδι τους στην Κορέα χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη Samsung, όσον αφορά το αεροπορικό εισητήριο και κάποια γεύματα, με το site να καλύπτει τα υπόλοιπα έξοδα της αποστολής.

Ας δούμε, όμως, τι είδαν οι υπεύθυνοι του BI στο εργοστάσιο που επισκέφθηκαν στο Gumi, τρεις ώρες νότια από τη Σεούλ.

Πρόκειται για μία πόλη, στην οποία βρίσκονται τα εργοστάσια πολλών μεγάλων κορεατικών εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών, όπως η Samsung και η LG, με πολλά σπίτια, εμπορικά κέντρακαι εστιατόρια γύρω από τους χώρους παραγωγής. Οι εργαζόμενοι ζουν, συνήθως, σεεπιδοτούμενα διαμερίσματα κοντά στα εργοστάσια.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους στο εργοστάσιο της Samsung είναι νεαρές γυναίκεςστα τέλη της εφηβείας τους και έως 25 ετών
. Όπως ανέφεραν στους επισκέπτες από το BI οι υπεύθυνοι της Samsung, τα περισσότερα κορίτσια πιάνουν αυτή τη δουλειά μετά το σχολείο και την αφήνουν όταν είναι να δημιουργήσουν οικογένεια. Η Samsung, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, προσφέρει νυχτερινά μαθήματα σε εργαζόμενους που θέλουν να επεκτείνουν περαιτέρω την εκπαίδευσή τους.

Το BΙ επισκέφθηκε έναν χώρο, όπου οι εργαζόμενοι δοκίμαζαν τα Samsung Galaxy S5, λίγες μέρες πριν το λανσάρισμα της συσκευής. Το πάτωμα του εργοστασίου ήταν χωρισμένο σε μονάδες, όπου εργαζόμενοι έλεγχαν βασικά σημεία της συσκευής, όπως η κάμερα και η λειτουργικότητα της οθόνης. Καθώς το Galaxy S5 κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα με τις περιοχές και τα δίκτυα, ομάδες από ειδικούς testers για κάθε περίπτωση, δοκίμαζαν τις συσκευές πριν την αποστολή τους.

Από το BΙ δήλωσαν συνολικά εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις, σε σχέση με αυτά που"ακούγονται" για τους χώρους εργασίας στα εργοστάσια που κατασκευάζονται κινητά και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Βρήκαν τους χώρους ιδιαίτερα καθαρούς, θυμίζοντας περισσότερο... νοσοκομείο, παρά πτέρυγα κατασκευής smartphones. Κάτω από το εργοστάσιο, όπως θα δείτε μάλιστα, υπάρχουν χώροι χαλάρωσης με βιβλιοθήκες και video-games, καθώς και χώροι εκπαίδευσης.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ