2014-05-20 20:48:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Μεγαλώνει η συμμαχία γύρω από τον Πελετίδη αλλά ο Χριστόπουλος πιστεύει ότι τελικά θα επικρατήσει το δικό του κόμμα!
Στην σημερινή δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Πελετίδη («καλούμε τα λαϊκά στρώματα της Πάτρας να κάνουν επιλογή ελπίδας και προοπτικής») παραπέμπουν στελέχη του ΚΚΕ στην Πάτρα όταν ερωτώνται για το πώς «υποδέχονται» τις δηλώσεις στήριξης που έγιναν από άλλους υποψηφίους Δημάρχους από το βράδυ της Κυριακής και μετά προς το πρόσωπο του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σήμερα και ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς εξέφρασε την υποστήριξη του προς τον κ. Πελετίδη, κατακεραυνώνοντας παράλληλα τον Κώστα Χριστόπουλο.

«Μας χωρίζει μεγάλη απόσταση από τον κ. Πελετίδη αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ήταν πάντα συνεπής στις θέσεις του», είπε ο κ. Δημαράς, επικαλούμενος και το παράδειγμα της ιταλικής πόλης Μπολόνια στην οποία σπούδασε και η οποία είχε κομμουνιστή Δήμαρχο.

Πριν τον κ. Δημαρά ευθείες δηλώσεις υποστήριξης της υποψηφιότητας Πελετίδη είχαν γίνει από τον κ. Κώστα Σπαρτινό και τον κ. Χρήστο Πατούχα, από το βράδυ της Κυριακής κιόλας όταν είχε ήδη φανεί ότι και οι δυο δεν προκρίνονται στον δεύτερο γύρο των εκλογών.


Μένει να φανεί πως θα τοποθετηθούν οι παρατάξεις Παναγιωτόπουλου (έχει προηγηθεί δήλωση έμμεσης στήριξης Πελετίδη), Οικονομοπούλου (σήμερα ή αύριο αποφασίζει), Τζανάκου, Σαμούρη, Ντρίνια, Ζάγκλα ενώ η παράταξη Τζουραμάνη ήδη ανακοίνωσε ότι δεν δίνει στήριξη σε κανέναν εκ των Πελετίδη και Χριστόπουλου.

Γύρω από τον κ. Πελετίδη συγκροτείται, όπως φαίνεται, μια ευρύτερη κεντροαριστερή συμμαχία και μένει να φανεί πως αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη. Άλλωστε, «οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα», όπως είπε σήμερα ο κ. Δημαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστόπουλος έχει πυκνώσει από χθες τις επαφές του με δημότες που κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έκαναν μια άλλη επιλογή. Στο επιτελείο του υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι την Κυριακή οι δημότες δεν θα επιλέξουν μια «ανυποχώρητη κομματική επιλογή» αλλά εκείνον που λέει ότι μόνο «κόμμα» του είναι η Πάτρα.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ