2014-05-20 23:20:04
Φωτογραφία για Δημαράς - Αβραμίδης: «Ολιγάριθμα και με βλάβες τα ασθενοφόρα  του Ε.Κ.Α.Β.»
Προς υπουργό υγείας

"Κύριε  Yπουργέ,

παρά τις ισχύουσες διατάξεις, που προβλέπουν ότι οι ιδιωτικές κλινικές πρέπει να χρησιμοποιούν δικά τους ασθενοφόρα, για την εξυπηρέτηση των ασθενών τους και μάλιστα χωρίς είσπραξη κομίστρου (Εφ.Κυβ. τεύχος δεύτερο 6/6/2005 ΦΕΚ 754), αυτές συνεχίζουν να μην τα χρησιμοποιούν και όταν τα χρησιμοποιούν αποκομίζουν κόμιστρο, σύμφωνα με καταγγελίες, ενώ απευθύνονται στο Ε.Κ.Α.Β. καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετήσουν πάγιες και προγραμματισμένες μεταφορές ασθενών τους.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η αδυναμία από μέρους του ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσει τα επείγοντα περιστατικά, τους ασθενείς που πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους έπειτα από νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο κτλ.

Τα περισσότερα από τα οχήματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, τη στιγμή που ούτε οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ επαρκούν. Συγκεκριμένα εκτός από τα οχήματα τα οποία δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών το 2009, όλα τα άλλα είναι από το 2003. Επίσης υπάρχει δυσκολία στην προμήθεια των ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα π.χ. αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη να βρίσκονται εκτός λειτουργίας 15 ασθενοφόρα.


 Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Υποχρεούνται οι ιδιωτικές κλινικές να κατέχουν και να εξυπηρετούν τους ασθενείς τους αποκλειστικά με δικά τους ασθενοφόρα; Εάν ναι, γιατί χρεώνουν κόμιστρο;

2. Πως διασφαλίζονται οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του ΕΚΑΒ, ώστε να μπορεί να παράσχει ανεμπόδιστα το πολύτιμο έργο του και παράλληλα να μην αποσπάται και καταπονείται το εξειδικευμένο προσωπικό του σε απλές δευτερογενείς μεταφορές;

3. Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια  νέων ασθενοφόρων;"
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ