2012-04-23 10:00:17
Φωτογραφία για H Ελλάδα αντέχει...
Γράφει ο Δευκαλίωνας.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/.

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;

Του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου… σήμερα. Φθάσαμε στις 23 Απριλίου 2012 και σε 14 ημέρες έχουμε εκλογές. Έχουν περάσει ακριβώς 2 χρόνια από εκείνη την ημέρα. Ήταν 23 Απριλίου 2010, ημέρα Παρασκευή, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Καστελόριζο και μέσα στο μεσημέρι μας απεύθυνε διάγγελμα με το οποίο μας ενημέρωσε ότι αποφάσισε να θέσει την χώρα υπό τον κοινό μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Έχουν περάσει λοιπόν 2 ολόκληρα χρόνια Τι έγινε σε αυτά τα 2 χρόνια; Τι πήγε καλύτερα και τι χειρότερα; Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Ύφεση, Ανεργία, Φτώχεια, Εξαθλίωση, Φτώχεια, Λιμός, Κοινωνικός Αποκλεισμός κ.λπ. Και όλα αυτά προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί στην χρεοκοπία και εξαναγκαστεί να αποχωρίσει από το ευρώ…


Η χώρα όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, οδηγήθηκε στην χρεοκοπία αφού εξαναγκάστηκε να «κουρέψει» ένα μέρος του χρέους. Μπορεί το «κούρεμα» να έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και σε ένα μικρό ποσοστό του χρέους, με αποτέλεσμα το χρέος να συνεχίζει να είναι μη βιώσιμο, αλλά ήταν «κούρεμα» οπότε de facto η χώρα έχει χρεοκοπήσει.

Άρα προκειμένου να δικαιωθούν όλες οι θυσίες των Ελλήνων αυτά τα 2 χρόνια θα πρέπει η χώρα, σύμφωνα με τους σχεδιαστές και προπαγανδιστές της μνημονιακής πολιτικής, να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ.

Όμως τα νέα από την Ευρώπη δεν είναι καλά.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) δανείζει από εδώ και πέρα τις Ελληνικές επιχειρήσεις με ρήτρα δραχμής.

Τι σημαίνει αυτό;

Στην σχετική δανειακή σύμβαση μεταξύ ΕΤΕπ και Ελληνικής Επιχείρησης, προβλέπεται σε τι νόμισμα θα γίνει η εξόφληση του δανείου εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ ή διαλυθεί το ευρώ. Ταυτόχρονα και η ΕΤΕπ θέτει στις νέες δανεικές συμβάσεις με Ελληνικές Επιχειρήσεις ως εφαρμοστέο δίκαιο το Αγγλικό. Πρώτη Ελληνική Επιχείρηση που αντιμετωπίζει αυτούς τους όρους της ΕΤΕπ είναι η ΔΕΗ, που ζήτησε από την ΕΤΕπ ένα μικρό δάνειο 70 εκατ. Ευρώ.

Γιατί όμως η ΕΤΕπ προχωρά στην εφαρμογή αυτού του δυσβάστακτου και αντί-επικοινωνιακού μέτρου (ρήτρα δραχμής);

Τώρα που το σύνολο του Ελληνικού Χρέους έχει μετατραπεί σε ενυπόθηκο και το σύνολο των δανειστών προστατεύεται από το Αγγλικό Δίκαιο, είναι απόλυτα κατανοητό ότι τα πολιτικά μέσα έχουν σχεδόν εξαντληθεί και μόνο η πιστή εφαρμογή του δανειακού προγράμματος πιθανόν να διατηρήσει την χώρα εντός της ζώνης του ευρώ. Όμως το δανειακό πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται πιστά διότι σχεδόν όλοι οι στόχοι δεν εκπληρώνονται, κραυγαλέο παράδειγμα η ύφεση.

Την ίδια ώρα όμως που η ΕΤΕπ θέτει για πρώτη φορά δημόσια και επί της ουσίας το ζήτημα της παραμονής της χώρας στο ευρώ, έρχονται και καλά νέα για την Ελλάδα από τον διεθνή οικονομικό περίγυρο.

Το οικονομικό περιοδικό Forbes δημοσίευσε λίστα με τις 2.000 ισχυρότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Σε αυτήν την λίστα του περιοδικού Forbes συμπεριλαμβάνονται και 11 Ελληνικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται οι εξής Ελληνικές Επιχειρήσεις 1) Εθνική Τράπεζα (788η Θέση) 2) ΔΕΗ (1000η Θέση) 3) Coca-Cola HBC (1223Η Θέση) 4) Eurobank (1257η Θέση) 5) Alpha Bank (1354η Θέση) 6) Τράπεζα της Ελλάδας (1500η Θέση) 7) Τράπεζα Πειραιώς (1514η Θέση) 8) ΟΠΑΠ (1574η Θέση) 9) Ελληνικά Πετρέλαια (1669η Θέση) 10) ΑΤΕ Bank (1740η Θέση) 11) ΟΤΕ (1892η Θέση).

Ας αναλογιστούμε καλύτερα τι διαβάσαμε στην προηγούμενη παράγραφο. Μετά από 2 χρόνια μνημονιακής πολιτικής που έριξαν την χώρα σε πρωτοφανή ύφεση, γιγάντωσαν την ανεργία, εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό, η παραγωγική οικονομική Ελλάδα αντέχει.

Σκεφθείτε πόσες Ελληνικές εταιρείες θα βρίσκονταν στην συγκεκριμένη λίστα του Forbes εάν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παρά μία παρέα δογματικών Libertarian που άφησαν την Ελληνική Οικονομία και την περιουσία του Ελληνικού Λαού απροστάτευτες στις ορέξεις τις διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας.

Σκεφθείτε ποια θα ήταν η κατάταξη των κρατικής υπόστασης ελληνικών επιχειρήσεων (Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΤΕ Bank), εάν στην θέση των διοικήσεων-κηπουρών που διόρισε ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονταν στοιχειωδώς ικανές διοικήσεις.

Σκεφθείτε ποια θα ήταν τα οφέλη της Ελληνικής Οικονομίας αν στην λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνονταν σε καλύτερη κατάταξη περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η παραπάνω λίστα αποδεικνύει και κάτι άλλο. Η Ελλάδα είχε την παραγωγική βάση να αντέξει. Απλά ο Γιώργος Παπανδρέου και η περί αυτόν ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να παραμένει η ίδια και αμετανόητα νεοφιλελεύθερη, δεν ήθελε να πολεμήσει. Εκλέχθηκαν με αυτοσκοπό να απεμπολήσουν τις πάγιες ιδεολογικές τους θέσεις και τις προεκλογικές τους διακηρύξεις.

Συμπερασματικά... Μπορεί το νεοφιλελεύθερο τραπεζικό ευρωπαϊκό διευθυντήριο να προετοιμάζει την απομάκρυνση της χώρας από το ευρώ, αλλά ταυτόχρονα την ίδια ώρα η Ελλάδα αντέχει!
Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εδώ γελάμε...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εδώ γελάμε...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ