2014-06-03 19:56:27
Φωτογραφία για Θρίλερ με τον θάνατο του γνωστού ερευνητή Βιολογίας Θανάση Λουκέρη
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του ξαφνικού θανάτου του σπουδαίου ερευνητή Βιολογίας του ΙΤΕ Κρήτης Θανάση Λουκέρη, ο οποίος εντοπίστηκε χθες νεκρός στο γραφείο του στο Ηράκλειο. Ο λαμπρός επιστήμονας είχε αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη φαρμακευτικών στόχων για το παράσιτο της ελονοσίας και μεταδιδόμενους από κουνούπια ιούς, ενώ τα τελευταία χρόνια η κύρια ερευνητική δραστηριότητά του εστιαζόταν στην ανακάλυψη φαρμάκων για την καταπολέμηση παρασιτικών λοιμώξεων.

Ο Θανάσης Λουκέρης είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν μίλησε για τελευταία φορά με τη μητέρα του, η οποία ζει στην Αθήνα. Η ηλικιωμένη γυναίκα όσο και αν προσπάθησε τις επόμενες ημέρες να επικοινωνήσει μαζί του, δεν τα κατάφερε και ανήσυχη επικοινώνησε χθες το πρωί με συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ Κρήτης ζητώντας να τη βοηθήσουν να βρει το παιδί της.


Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Συνεργάτες του με τη συνδρομή αστυνομικών πήγαν αρχικά στο σπίτι του, δίχως όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν. Οι έρευνες συνεχίστηκαν στον χώρο του ΙΤΕ, όπου συνάδελφοί του άνοιξαν το γραφείο του που ήταν κλειδωμένο και έντρομοι βρέθηκαν μπροστά στο άψυχο σώμα του. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός από αργά το βράδυ της Παρασκευής. Φαίνεται ότι εργαζόταν έως αργά το βράδυ, οπότε και αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και άφησε την τελευταία του πνοή προτού προλάβει να καλέσει σε βοήθεια.

Οπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τη νεκροψία - νεκροτομή, ο Θανάσης Λουκέρης υπέστη καρδιακή προσβολή. Ωστόσο οι συγγενείς του δεν γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε τέτοιου είδους προβλήματα. Ο ιατροδικαστής περιμένει και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Η κηδεία του 54χρονου θα τελεστεί σήμερα στις 16.00 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ