2014-06-07 07:30:05
Φωτογραφία για S&P: Επιβεβαίωσε το «ΑΑ+» για ΗΠΑ
Η S&P επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «ΑΑ+» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, με το outlook να είναι σταθερό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης, αναφέρει ότι η αξιολόγηση των ΗΠΑ στηρίζεται από την ανθεκτικότητα και τον υψηλό βαθμό διαφοροποίησης της οικονομίας της, την ισχύ των θεσμών της, την εκτεταμένη ευελιξία της οικονομικής της πολιτικής και ειδικά την καινοτόμα νομισματική της πολιτική και την μοναδική της θέση ως εκδότριας του σημαντικότερου αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως η έντονη πολιτική πόλωση των τελευταίων ετών, η οποία έχει περιπλέξει την λήψη μέτρων και την χάραξη πολιτικής, «περιορίζει» την αξιολόγηση των ΗΠΑ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το χρέος έχει διπλασιαστεί από το 2007 και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο προς το τέλος της δεκαετίας αν δεν υπάρξουν μέτρα για την αύξηση των εσόδων ή τον περιορισμό των δαπανών.

Η S&P προβλέπει ότι η αμερικάνικη οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% το 2014, 3,2% το 2015, 3,4% το 2016 και 3% το 2017.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ