2014-06-16 05:22:06
Φωτογραφία για Ο γιος του Ντινόπουλου πρωταθλητής στο ...parkour
Η φράση χάσμα γενεών θα ήταν η ιδανική για να περιγράψει τα χόμπι που έχει ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος και ο γιός του Βασίλης Αν στην εποχή που ήταν έφηβος ο Αργύρης Ντινόπουλος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα μέσα του 1970 οι νέοι συνήθιζαν να παίζουν ποδόσφαιρο, μιμούμενοι τα ινδάλματα της εποχής, οι νέοι της σημερινής εποχής έχουν προσθέσει στη γκάμα τους πολλά περισσότερα χόμπι. Ένα από αυτά και ίσως το λιγότερο διαδεδομένο και το περισσότερο «περίεργο» ακούει στο όνομα, parkour και ο Βασίλης Ντινόπουλος είναι από τους διασημότερους εκπροσώπους του.

Πρόκειται για μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτερη και καλύτερη δυνατή μετακίνηση από ένα σημείο σε κάποιο άλλο κοντινό με την ιδιαιτερότητα ότι χρησιμοποιούνται μόνο οι ανθρώπινες σωματικές ικανότητες

. Η ιδιόμορφη «τέχνη» του parkour είναι λίγο μεγαλύτερη ηλικιακά από τον Βασίλη Ντινόπουλο αφού γεννήθηκε στη δεκαετία του 1980 στη Γαλλία και όπως είναι λογικό στην Ελλάδα καθυστέρησε να έρθει.


ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

Ο γιος του υπουργού Εσωτερικών έδειξε το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο χόμπι ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Σε ηλικία μόλις 14 ετών το 2005 αρχίζει να βλέπει στο διαδίκτυο βίντεο και εικόνες από αθλητές του parkour και η εντύπωση που του δημιουργείται είναι μεγάλη. Αμέσως δε διστάζει και αρχίζει να ασχολείται, μιμούμενος όσα βλέπει και του προκαλούν ενδιαφέρον.

Πηγαίνει σε παιδικές χαρές, πάρκα, μάντρες, σκεπές σπιτιών ακόμα και στον δρόμο και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις φυσικές του δυνάμεις για να υπερκεράσει τα εμπόδια. Η αρχή δεν ήταν και τόσο εύκολη καθώς όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, έχει χτυπήσει αρκετές φορές με την μία από αυτές να είναι σοβαρή, αφού από την προσπάθειά του να πηδήξει 14 σκαλιά αποκόμισε μερικά ράμματα και σπάσιμο των πίσω δοντιών.

Στην αγάπη του για το συγκεκριμένο χόμπι, παρά τη δυσκολία και τους κινδύνους που κρύβει για τη σωματική του ακεραιότητα, δε στάθηκε στιγμή εμπόδιο ο πατέρας του. Ο Αργύρης Ντινόπουλος μάλιστα ήταν εκείνος που έδωσε τη συγκατάθεσή του για να ασχοληθεί με το parkour ενώ όπως αναφέρουν συχνά και οι δύο με χιούμορ ο νέος υπουργός Εσωτερικών δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ, με τον γιό του να υπερθεματίζει λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε κιόλας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

Όσο μεγάλωνε ο Βασίλης Ντινόπουλος, γινόταν ολοένα και εμπειρότερος στο parkour με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα χρόνια να έχει μετατραπεί σε έναν επαγγελματία traceur, όπως λέγεται χαρακτηριστικά ο αθλητής του συγκεκριμένου είδους. Όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό.

 Το αυξανόμενο ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη «τέχνη» τον οδήγησε να ασχοληθεί και με τις πολεμικές τέχνες. Ξεκινώντας από το karate και το kungfu, συνέχισε με την παραδοσιακή πολεμική τέχνη των Βραζιλιάνων, το capoeira. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος αυτές οι πολεμικές τέχνες τον βοηθούν τόσο στην άσκηση όσο και στην ισορροπία που πρέπει να διατηρεί.

 Εξίσου εναλλακτικές με το χόμπι του ήταν και οι περιοχές όπου συνήθιζε να βγαίνει με τους φίλους του. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν ένα από τα αγαπημένα του μέρη για διασκέδαση είναι τα Εξάρχεια.

Η εξαιρετικές του ικανότητες δεν άφησαν αδιάφορα τα ΜΜΕ. Με την αναγνωρισιμότητα του πατέρα του, ο οποίος από τη δημοσιογραφία και την τοπική αυτοδιοίκηση είχε περάσει για τα καλά στον χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δεν ήταν λίγες οι εκπομπές που πραγματοποιούσαν αφιερώματα στο parkour με τον Βασίλη Ντινόπουλο να είναι το πρόσωπο που μάθαινε αυτήν την άγνωστη ακόμα τέχνη στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό. Και σε εκείνο το βήμα, ο Αργύρης Ντινόπουλος ήταν στο πλευρό του.

 Η περηφάνια μάλιστα του νέου υπουργού για τον γιό του φαίνεται και από το γεγονός ότι στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έχει σε περίοπτη θέση τα τηλεοπτικά αφιερώματα στον γιό του. Το αποκορύφωμα μάλιστα ήταν όταν ο νεαρός ακόμα Βασίλης Ντινόπουλος πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικό σποτ μεγάλης ελληνικής αλυσίδας fastfood, κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων του.

Οι μπουλντόζες και η «τέχνη της φυγής»

Το όνομά του ήρθε ξανά στην επιφάνεια το 2009, όταν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Τότε ο Α. Ντινόπουλος ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον γιό του, όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με ερώτησή του στη Βουλή, κατηγορούσε τον βουλευτή της ΝΔ ότι ζήτησε την διαμεσολάβηση του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, για να υπηρετήσει ο γιος του στο Ναυτικό. Η στρατιωτική του θητεία μάλιστα ήταν και ένα μεγάλο διάλειμμα από την αγαπημένη του ασχολία.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ο νεαρός Βασίλης, πήγε στην Αγγλία για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Surrey, όπου δεν σταμάτησε ποτέ να παρακολουθεί το parkour και να ασχολείται με αυτό στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που του έμενε από τις απαιτητικές του σπουδές.

Σήμερα ο Βασίλης Ντινόπουλος, 23 ετών, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, εργάζεται και ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτει είναι μικρότερος από ποτέ. Δεν έχει ξεχάσει όμως το αγαπημένο του παιδικό χόμπι, το parkour. Ένας από τους καλύτερους χώρους μάλιστα για τους λάτρεις της «τέχνης της φυγής» όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι βρίσκεται στα Βριλήσσια, στο πάρκο που προέκυψε μετά το κλείσιμο της Ναυτικής Βάσης και τη ματαίωση της εγκατάστασης υποσταθμού της ΔΕΗ στον συγκεκριμένο χώρο. Ήταν τότε που Α. Ντινόπουλος στάθηκε απέναντι από τα ΜΑΤ και ανέβηκε στις μπουλντόζες.

Πηγή: fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιαγιάδες εν δράση [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιαγιάδες εν δράση [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ