2014-06-20 03:22:05
Φωτογραφία για «Γκρίνια» Αρειου Πάγου προς τους εισαγγελείς για τα υποβρύχια
Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη είχαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παναδρέου και Αντώνης Ελευθεριανός προκειμένου να την ενημερώσουν για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι αρμόδιοι και συνεπώς δεν διενήργησαν προκαταρκτική έρευνά δεδομένου ότι υπήρχε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα στους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ως προς την διατύπωση οι δύο εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ήταν τυπική, καθώς χρησιμοποίησαν τα όσα αναφέρονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο προς την Βουλή αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης, υπουργών μελών της κυβέρνησης συγκεκριμένα των, Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17.10.2010 και επόμενα».

Από την πλευρά του Αρείου Πάγου πάντως διαρρέεται δυσαρέσκεια ως προς την χρήση της συγκεκριμένης διατύπωσης.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ