2014-06-20 11:44:05
Φωτογραφία για Νέα γενιά κινητήρων για το VW Polo
Με κεντρικό τίτλο Euro 6 –τη νέα γενιά κινητήρων που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων- και... αιχμή του δόρατος το ανανεωμένο Polo, η ελληνική εισαγωγική αντιπροσωπεία της VW παρουσίασε ακόμη τρία νέα μοντέλα της στην ελληνική αγορά, το Golf Sportsvan και τα διπλού καυσίμου (CNG/βενζίνης) Golf TGI και Golf Variant TGI.

Polo με νέα καρδιά

Στο Polo, το κύμα ανανέωσης άφησε σε δεύτερο ρόλο τη σχεδίαση και επικεντρώθηκε στα νέα μηχανικά μέρη και σε μια συνολική αναβάθμιση σε ηλεκτρονικά βοηθήματα και συστήματα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.

Η νέα γενιά κινητήρων του Polo, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ελληνικής αγοράς. Όσον αφορά αυτούς της βενζίνης, τη βάση αποτελεί ο ατμοσφαιρικός 1000άρης MPI με απόδοση 75 ίππους. Συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων και η μέση κατανάλωσή του είναι 5,1 l./100 km σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.


Η έτερη επιλογή είναι ο 1,2 TSI, απόδοσης 90 ίππων. Είναι σχεδιασμένος εξ ολοκλήρου από την αρχή, διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και χάρη στον υπερσυμπιεστή καυσαερίων προσφέρει πλούσια ροπή που φτάνει τα 160 Nm. Συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο DSG επτά σχέσεων. Η μέση κατανάλωσή του, σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, είναι μόλις 4,7 l./100 km.

Νέα γενιά TDI

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η νέα γκάμα κινητήρων diesel που αντικαθιστά τους μέχρι πρότινος 1,2 και 1,6 λίτρων. Πρόκειται για ένα 3κύλινδρο μοτέρ που διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με 75 ή 90 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5άρι χειροκίνητο, ενώ στη δεύτερη, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του αυτόματου DSG7. Η ισχυρότερη έκδοση έχει ακόμη ένα μικρό πλεονέκτημα καθώς η εργοστασιακή μέση κατανάλωση είναι χαμηλότερη (3,4 l./100 km για τον 90άρη και 3,6 l./100 km για τον 75άρη.

Ανάρτηση Sport Select

Εντελώς νέο στοιχείο για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας είναι η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Sport Select. Διαθέτει δύο ρυθμίσεις -Normal και Sport. Πατώντας τον διακόπτη «Sport» στην κεντρική κονσόλα, ενεργοποιείται μια ηλεκτρομηχανική βαλβίδα στα αμορτισέρ η οποία μεταβάλλει υδραυλικά τη ρύθμιση σκληραίνοντας την ανάρτηση.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό, εκτός από κάποιες μικρές αλλαγές στη μάσκα, τον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, το πιο σημαντικό νέο στοιχείο είναι η νέας γενιάς προβολείς LED. Πέρα από τα φώτα ημέρας, τόσο η μεσαία σκάλα, όσο και η μεγάλη, διαθέτουν λάμπες LED, οι οποίες σύμφωνα με τη VW προσφέρουν καλύτερο φωτισμό σε σχέση με τις λάμπες Xenon, έχουν μεγαλύτερη μακροζωία και καταναλώνουν χαμηλότερη ενέργεια.

Αναβαθμισμένα συστήματα ψυχαγωγίας

Στο εσωτερικό, η νέα γενιά συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι το κυριότερο νέο στοιχείο. Διατίθενται τέσσερις μονάδες με οθόνες αφής: Οι εκδόσεις με 75 ίππους διαθέτουν το βασικό σύστημα, Composition Touch. Έχει μονόχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, θύρες SD και AUX, mp3 player, car menu και τέσσερα ηχεία. Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις διαθέτουν το Composition Colour με έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών, 6 ηχεία, Bluetooth, θύρα USB, CD και σύστημα διπλού δέκτη. Προαιρετικά και με επιπλέον κόστος 285 ευρώ προσφέρεται το Composition Media με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών. Κορυφαία μονάδα της νέας γενιάς συστημάτων ψυχαγωγίας είναι το Discover Media με δύο θύρες USB και SD και απεικόνιση λογοτύπων ραδιοφωνικών σταθμών.

Με «προίκα» από άλλες κατηγορίες

Δανεισμένα από μεγαλύτερες κατηγορίες μοντέλων, είναι τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του νέου Polo. Tο σύστημα Multi-collision Brake περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. Έπειτα από μια σύγκρουση, το συγκεκριμένο σύστημα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο για να αποφευχθούν δευτερογενείς συγκρούσεις ή για να μειωθεί η σφοδρότητά τους.

Νέο στοιχείο σε αυτοκίνητο supermini είναι και το Adaptive Cruise Control (ACC). Το ACC διατηρεί την προεπιλεγμένη ταχύτητα μαζί με την προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει αυτόματα σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα ραντάρ ενσωματωμένο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου.

Το σύστημα επιτήρησης Front Assist χρησιμοποιεί τον αισθητήρα ραντάρ και παρακολουθεί συνεχώς την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Το Front Assist βοηθά τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις προετοιμάζοντας το σύστημα πέδησης και προειδοποιώντας τον μέσω οπτικών και ηχητικών σημάτων. Σε δεύτερο στάδιο, με σύντομο, προειδοποιητικό φρενάρισμα παροτρύνει τον οδηγό να αντιδράσει. Τμήμα του Front Assist είναι και το City Emergency Braking. Λειτουργεί με ταχύτητες έως από 30 km/h. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα που κινείται ή είναι σταματημένο, το City Emergency Braking φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο για να αποφύγει ή να μειώσει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Τέλος, υπάρχει και το Fatigue Detection (Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού). Το εν λόγω σύστημα ανιχνεύει την αδυναμία συγκέντρωσης, λόγω κόπωσης, του οδηγού και προειδοποιεί με ακουστική ένδειξη διάρκειας πέντε δευτερολέπτων, ενώ ένα μήνυμα εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων που προτείνει διάλειμμα. Εάν ο οδηγός δεν κάνει διάλειμμα τα επόμενα 15 λεπτά, η προειδοποίηση επαναλαμβάνεται και πάλι.

Το νέο Polo διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού, τη βασική Conceptline και τις Trendline, Comfortline και Highline. Οι τιμές για τις 3θυρες εκδόσεις είναι οι εξής:
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ