2014-06-22 01:09:08
Φωτογραφία για Παραγωγικότητα στη δουλειά: Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να γίνετε πιο αποδοτικοί...
Περνάς πάνω από το 1/3 της ημέρας σου στο γραφείο, γιατί να είναι ένας χώρος που σου ρουφάει την ενέργεια και να μην τον μετατρέψεις σ ένα χώρο που σου δίνει ενέργεια, αυξάνει τα κέφια σου και να γίνει το προσωπικό καταφύγιο ηρεμίας;

Κάνε μικρές αλλαγές στο γραφείο και θα δεις πως ακόμα και η παραγωγικότητα σου θα αυξηθεί!

Βάλε χρώμα!

Βάλε χρώμα στη ζωή σου και πιο συγκεκριμένα στο εργασιακό σου χώρο!

Οι αποχρώσεις του μπλε τονώνουν τη καθαρή σκέψη, το κίτρινο ενισχύει τη δημιουργικότητα και ανυψώνει το πνεύμα, το κόκκινο επηρεάζει το σώμα και αυξάνει τον παλμό και το πράσινο δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας. Ιδιαίτερα κορεσμένα είναι τα φωτεινά χρώματα για να σε τονώνουν ενώ τα πιο ήπια, απαλά χρώματα θα σε χαλαρώσουν! Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να βάψεις ολόκληρο το γραφείο σου μπορείς να βάλεις μικρές πινελιές με μικροαντικείμενα, πίνακες κτλ


Άσε το φως να μπει μέσα στον χώρο

Μια μελέτη από το National Renewable Energy Laboratory διαπίστωσε ότι το φυσικό φως αυξάνει σημαντικά την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα. Οι εργαζόμενοι που εκτίθενται σε φυσικό φωτισμό ήταν 15% πιο παραγωγικοί από τους άλλους!

 Οι Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που δεν είχαν άμεση έκθεση στο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας έχασαν κατά μέσο όρο 46 λεπτά ύπνου το βράδυ. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι το τεχνητό φως φέρνει στους ανθρώπους υπνηλία και ατονία.

 Εάν το γραφείο σας δεν έχει άμεση πρόσβαση σε παράθυρα μπορείς να ζητήσεις να σε μεταφέρουν σ άλλο γραφείο ή να προσπαθήσεις να περνάς το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας σου κάπου όπου μπαίνει φυσικό φως!

Αν ακόμα και αυτό είναι είναι αδύνατο προσπάθησε οι λάμπες που φωτίζουν τον χώρο να μιμούνται το φυσικό φως. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί οι λαμπτήρες έχουν βοηθήσει στην μείωση της εποχιακής κατάθλιψης, μείωση της κόπωσης και τη βελτίωση της διάθεσης!

Βάλε άρωμα στον χώρο!

Στην Ιαπωνία, μια μελέτη από την Takasago Corporation βρήκε ότι το 54% των επαγγελματιών δακτυλογράφων που συμμετείχαν στη μελέτη έκαναν λιγότερα λάθη όταν είχαν εκτεθεί στο άρωμα του λεμονιού! Υπό το άρωμα του γιασεμιού παρήγαγαν 33% λιγότερα λάθη, και υπό το άρωμα της λεβάντα παρήγαγαν 20% λιγότερα λάθη.

Γίνε ένα με τη φύση Η επένδυση σε μια μικρή γλάστρα για το γραφείο σου είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ενισχύσεις την παραγωγικότητά σου. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Exeter πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων που επιβεβαίωσαν ότι τα φυτά όχι μόνο βελτιώνουν τη δημιουργικότητα (κατά 45%) και τη συνολική ευημερία (κατά 47%), θα βελτιώσει επίσης την ικανότητά σου να συγκεντρωθείς και να επικεντρωθείς παρακινώντας μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Τα φυτά επίσης βοηθάνε στο να καθαριστεί ο αέρας απομακρύνοντας τους ρύπους και τα βακτήρια. Σύμφωνα με τη NASA, μερικά από τα καλύτερα φυτά για το φιλτράρισμα του γραφείου είναι οι μαργαρίτες, τα φυτά αράχνη και ο κισσός.

Κάτσε αναπαυτικά

Πολλές είναι οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι αν κάθεσαι αναπαυτικά, ανακουφίζεις τα συμπτώματα των μυοσκελετικών παθήσεων και η διάθεση είναι πιο καλή!

Ποια είναι η σωστή στάση; Το κέντρο του σώματός σου πρέπει να είναι στην ευθεία της οθόνης του υπολογιστή σου. Πρέπει να κάθεσαι με ίσια πλάτη κρατώντας τους μηρούς σου σε οριζόντια θέση με τα γόνατα και περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους γοφούς σου.

Ρύθμισε το ύψος της καρέκλας έτσι ώστε τα πόδια σου να ακουμπούν άνετα στο πάτωμα και τα γόνατά σου να είναι σχετικά στο ίδιο επίπεδο με τους γοφούς. Εάν το κάθισμά σου δεν προσφέρει οσφυϊκή υποστήριξη, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στην καμπύλη στο κάτω μέρος της πλάτης και το πίσω μέρος της καρέκλας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ