2014-07-12 10:24:07
Φωτογραφία για Ομήρου: Λύση που θα ακυρώνει τα τετελεσμένα της εισβολής
Την πίστη και την προσήλωσή της ελληνοκυπριακή πλευράς σε μια λύση, που θα αναιρεί και θα ακυρώνει τα τετελεσμένα της εισβολής και της πολύχρονης κατοχής, θα κατοχυρώνει το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους, θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναβεβαίωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής , Γιαννάκης Ομήρου.

Σε χαιρετισμό του, στην εκδήλωση «Αφιέρωμα στο Γιώργο Κοτσώνη», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ο κ. Ομήρου είπε πως τα τραγικά βιώματα του λαού, που αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο στο έργο του μεγάλου «Λεύτερου» Γιώργου Κοτσώνη, καθορίζουν το μέγεθος του χρέους, για συνέχιση του Αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

"Οι χρονικές συγκυρίες", είπε, "κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται και το βάρος της πρόσφατης απώλειας του μεγάλου δημιουργού που τιμούμε σήμερα, αποτελούν σημαντική ευκαιρία για να επαναβεβαιώσουμε την πίστη και την προσήλωσή μας σε μια λύση που θα αναιρεί και θα ακυρώνει τα τετελεσμένα της εισβολής και της πολύχρονης κατοχής, θα κατοχυρώνει το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους, θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας".


Αναφερόμενος στο Γιώργος Κοτσώνης, ο κ. Ομήρου είπε πως "έθεσε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο χώρο της μουσικής και του πολιτισμού", προσθέτοντας ότι "με τις συνθέσεις του ύμνησε τους αγώνες και πρόβαλε τις τραγωδίες του λαού μας".

"Τα τραγικά γεγονότα του 1974, κυοφόρησαν το 1976, το κορυφαίο έργο «Θρήνος και Ύμνος για την Κύπρο» σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου, πλαισιωμένο με ποιήματα Κυπρίων ποιητών: Του Κώστα Μόντη, του Άνθου Λυκαύγη και του Δώρου Λοΐζου, και ερμήνευσαν ο Κώστας Καμένος και η Αρετή Χασάπη", πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Ομήρου είπε ότι "σημαντική ήταν η 35χρονη συνεισφορά του Γιώργου Κοτσώνη και στα ραδιοφωνικά δρώμενα του τόπου και συγκεκριμένα στο ΡΙΚ, όπου πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Τρίτου Προγράμματος", σημνειώνοντας ότι "μέσω αυτού συνέβαλε στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του ραδιοφωνικού πολιτισμού".

Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε η βουλευτής Αμμοχώστου, Σκεύη Κουκουμά, η οποία διάβασε το χαιρετισμό του.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ