2014-07-20 15:23:50
Φωτογραφία για Μετανάστης Γιατρός. «Η χειροτερη εκπαίδευση στην Ευρώπη
Η χειροτερη εκπαίδευση στην Ευρώπη 

Αγαπητε συντακτη, αγαπητοι αναγνωστες γραφω στο ατονικο γιατι βρισκομαι στη Γερμανια και χρησιμοποιω πληκτρολογιο, στο οποιο δεν υπαρχουν οξειες. Διαβαζω με μεγαλη περιεργεια τα σχολια στη στηλη και θα ηθελα να καταθεσω την προσωπικη μου εμπειρια, που πιθανον να ειναι για καποιους ιδιαιτερα αποκρουστικη.

Σπουδασα στην Ελλαδα, αφου περασα στις πανελλαδικες εξετασεις, με αλλα λογια δεν με εστειλε ο μπαμπας να σπουδασω ιατρικη σε καποιες απο τις μεγαλες ιατρικες δυναμεις οπως η Γιουγκοσλαβια, η Ρουμανια και η Βουλγαρια…..

Ειχα την τυχη να κανω αγροτικο και ενα κομματι ειδικοτητας στην Ελλαδα, μερος της οποιας και σε Πανεπιστημιακη Κλινικη, για ευνοητους λογους δεν αναφερω σε ποια. Ειχα την μεγαλυτερη τυχη να παρω τη βαλιτσα και να παω στη Γερμανια πριν απο την κριση, τοτε που ο Καραμανλης ελεγε κατι μυστηρια για θωρακισμενη οικονομια και οι αλλοι ειρωνευονταν με ατακες του τυπου κατσε εδω ρε μ… τι τα θες, καλα δεν περναμε?


Ας παμε στην ουσια του θεματος, τι μαθαινει ο Ελληνας Ιατρος στην Ελλαδα και πως. Ξεκιναμε απο αυτο που λεγεται Πανεπιστημιο? Aν καποιος μπει σε κτιριο Ιατρικης σχολης στη Γερμανια και σε αντιστοιχο ελληνικο θα καταλαβει τη διαφορα….Οσον αφορα την εκπαιδευση θυμαμαι τοτε που ημασταν στο Ανατομειο και ηταν στριμωγμενοι καμια σαρανταρια νοματεοι πανω απο ενα πτωμα, για να μην αναφερθω στον καταλογο διδασκοντων, μαλλον θυμιζει οικογενειακη επιχειρηση…..Ας παμε στο θεμα των προαπαιτουμενων, θυμαμαι κατι εκτοετεις φοιτητες που στο Πτυχιο χρωστουσαν Ανατομια του πρωτου ετους. 

Οσον αφορα το καρκινωμα των πολιτικων παραταξεων, ολων των χρωματων, δε χρειαζεται να πουμε πολλα….Ας παμε σιγα σιγα στη θεμα του αγροτικου. Θυμαμαι οταν πηγα στο Υπουργειο Υγειας για πρωτη φορα για να δηλωθω, ημασταν 7 αποφοιτοι ελληνικων πανεπιστημιων και 75 απο το εξωτερικο, αραγε γιατι χρειαζομαστε τις πανελληνιες αφου ολοι τελικα θα σπουδασουν…Καποιοι κοροιδευουν τους εαυτους τους πηγαινοντας για ανωτερες σπουδες στην Ιταλια Παμε τωρα στο θεμα της ειδικοτητας, οπου κανεις δεν ελεγχει τιποτα, αν εγω για παραδειγμα μαθαινω και τι….Ολοι ομως θα τελειωσουν και καποτε θα γινουν ειδικοι…Για να προλαβω αντιδρασεις αναφερω πως οι περισσοτεροι Ελληνες ειδικοι στη Γερμανια ξαναγινονται ειδικευομενοι…

Μιλαμε για τον μισθο του Ελληνα γιατρου, αληθεια τι ωρα προσερχεται στο νοσοκομειο και τι ακριβως κανει εκει μεσα; Ξερω τωρα καποιοι θα πουν πως ειμαι αλλαζονας, αλλα αξιολογηθηκε ποτε το ιατρικο προσωπικο των ελληνικων νοσοκομειων; Εδω θα κανω μια χρησιμη παρενθεση, δεν αναφερομαι στη συγκομιδη χαρτιων και συνεδριων, ουτε στις δημοσιευσεις αλλα στη χειρουργικη γκαμα και τις επεμβατικες γνωσεις….Να ειστε σιγουροι, πως αν καποτε καταργηθει η μονιμοτητα των ιατρων και μπουν συμβολαια, πολλα πραγματα θα λειτουργησουν καλυτερα!! 

Απλα καποιοι φοβιζουν τον κοσμο λεγοντας πως ιδωτικοποιηση σημαινει επιπλεον εξοδα και αποκλεισμο, χωρις να αναφερουν πως αυτο εχει να κανει με τις θεσεις τους και την μονιμοτητα τους. Για την ιστορια στη Γερμανια να νοσοκομεια ειναι ΝΠΙΔ και εξεταζονται απαντες, χωρις διακρισεις…

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5136883
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ