2014-07-22 01:32:28
Φωτογραφία για Εκδήλωση από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου
Το Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με επικεφαλής τη Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου και με τη... στήριξη του κυρίου Σπύρου Τίνη, Διευθυντή Marketingκαι Student Recruitment Manager διοργάνωσε εκδήλωση στο Οικολογικό Πάρκο Golden Gardenστη Λεμεσό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής φοιτητές και καθηγητές παρουσίασαν τις εργασίες τους ενώ παρουσιάστηκε ο τιμητικός έπαινος, που δόθηκε τον Ιούνιο του 2014 στο Διεθνή Διαγωνισμό της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) με θέμα: “UTOPIA AND/OR HAPINESS” σε ομάδα του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Η ομάδα που διακρίθηκε αποτελείται από τους: Χρίστο Κωνσταντινίδη, Μεταπτυχιακό Φοιτητή Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Δρ. Aννα-Μαρία Βισίλια, Λέκτορα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Στο χώρο εκτέθηκαν μακέτες και άλλες εργασίες των φοιτητών, ενώ ταυτόχρονα φοιτητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία, να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου καθώς και για το νέο Πτυχιακό Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Τα προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Αρχιτεκτονική Τοπίου, είναι μοναδικά στην Κύπρο και προσφέρουν εις βάθος μελέτη του σχεδιασμού και της διαχείρισης του φυσικού και του ανθρωπογενούς τοπίου. Φιλοδοξούν να δώσουν στους αποφοίτους συνολική γνώση στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό τοπίων διαφορετικής κλίμακας: από δημόσιες πλατείες έως ιδιωτικούς κήπους, από γήπεδα γκολφ έως παραθαλάσσια συγκροτήματα, από οδικές αρτηρίες έως εθνικούς δρυμούς, από εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις έως ιστορικά μνημεία, από αστικές περιφέρειες έως προστατευόμενες φυσικές περιοχές.

Οι απόφοιτοι των Προγραμμάτων θα είναι σε θέση να συνδυάσουν τις τεχνικές και επιστημονικές τους γνώσεις με οικολογικές προσεγγίσεις επάνω σε δημιουργικές προτάσεις για τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση των τοπίων που μας περιβάλλουν, ώστε να προάγουν τη συνέργεια μεταξύ ανθρωπογενών και φυσικών συστημάτων.

Το Πτυχίο στην Αρχιτεκτονική Τοπίου έχει διάρκεια τέσσερα (4) έτη και το Μεταπτυχιακό δύο (2) έτη, με γλώσσα διδασκαλίας την Ελληνική και την Αγγλική. Τoμεταπτυχιακό είναι διετές με παρακολουθήσεις συνήθως δύο Σαββατοκύριακα το μήνα.

Τα προγράμματα ακολουθούν τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (IFLA), του Βρετανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Τοπίου (LI), των Ευρωπαϊκών Σχολών της Αρχιτεκτονικής Τοπίου (ECLAS) καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ΠΣΑΤ).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ