2014-07-28 15:59:05
Φωτογραφία για Επέστρεψαν με μετάλλια και ρεκόρ οι Ηρακλειώτες κολυμβητές από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης
Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Ηλίσιο κολυμβητήριο της Αθήνας, το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο οποίο... συμμετείχαν συνολικά 58 κολυμβητές από την πισίνα του Ηρακλείου.

Το Ηράκλειο παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα στις αθλητικές του υποδομές, είχε μία δυναμική εκπροσώπηση στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της χώρας ενώ κατάφερε να ανεβάσει στο βάθρο και αρκετούς αθλητές Από τους 58 κολυμβητές που έπιασαν τα όρια για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, οι 17 κατάφεραν να περάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους με ατομικά ρεκόρ και κάποιοι με μετάλλια. Επίσης υπήρχαν αθλητές που ενώ προπονούνται και ζουν στο Ηράκλειο αγωνίστηκαν με χρώματα άλλων ομάδων, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κολυμβητές από τον ΚΟΗ, τα ΔΕΛΦΙΝΙΑ, τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, τον ΟΦΗ, το ΗΡΑΚΛΕΙΟ 91, τον ΩΡΙΩΝΑ και το ΝΟΗ κέρδισαν μετάλλια ενώ έκαναν και ατομικά ρεκόρ σε κάποιες περιπτώσεις.

Στον πρώτο κύκλο του πρωταθλήματος για Παμπαίδες - πανκορασίδες το ΗΡΑΚΛΕΙΟ 91 κέρδισε 3 μετάλλια - 1 χρυσο και 2 ασημένια- στα 50, 100 και στα 200 μέτρα ύπτιο με τη Μελίνα Τροχαλάκη.


Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ανέβηκαν στο βάθρο με την Άννα- Μαρία Νάσιου στα 50, 100, 200 πρόσθιο με 3 ασημένια μετάλλια καθώς και με την κολυμβήτρια Ανδριανίδη που τερμάτησε 1η στα 400 Μικτή Ατομική και 2η στα 200.

Τα κορίτσια των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ανέβηκαν στο βάθρο κερδίζοντας την τρίτη θέση και στα 4Χ100 μικτή ομαδική.

Ο Κωνσταντάκης του ΩΡΙΩΝΑ πλασαρίστηκε στην 8άδα στα 200 πρόσθιο, στην 8άδα μπήκε και ο Φαρσαράκης των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ στα 1500 ελεύθερο ενώ στην 8άδα μπήκε και η Σαμπροβαλάκη του ΚΟΗ στα 50 ελεύθερο.

Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε με τους έφηβους, τους παίδες και τις κορασίδες. Έτσι τρία ασημένια μετάλλια στα 50, 100, 200 πρόσθιο κατάφερε και κέρδισε η Κατζηλάκη του ΝΟΗ ενώ με εξαιρετικά καλές επιδόσης και πλασαρίσματα στην 8άδα τερμάτησε ο Μαρίν ος Φτυλάκης από τα ΔΕΛΦΙΝΙΑ στα 50 και 100 ύπτιο. Στα 200 ελεύθερο τερμάτησε 6η η Νικηφόρου από τα ΔΕΛΦΙΝΙΑ ενώ η Φραγκιαδάκη από τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ μπήκε στην 8άδα τόσο στα 200 όσο και στα 400 μικτής ατομικής.

Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των σκυταλοδρομιών αφού τα αγόρια των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ (Θαλασσινάκης, Φτυλάκης, Τσαγκαράκης, Μανδαλάκης) κατάφεραν και πλασαρίστηκαν στις 8 ταχύτερες ομάδες της χώρας κάνοντας, μάλιστα, ρεκόρ!

Όσο για τα κορίτσια των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ που τον τελευταιο χρόνο κολυμπάνε με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, Νικηφόρου και Τσαγκαράκη, μαζί με δύο ακόμα κορίτσια της σκυταλοδρομίας τους κατάφεραν και τερμάτησαν στα 4Χ200 ελεύθερο στην 3η θέση και στα 4Χ100 ελεύθερο στην 2η θέση μετά από εκπληκτικές κούρσες με μεγάλη κόντρα και μεγάλη ένταση αλλά και μεγάλα ρεκόρ!

Έτσι τα κορίτσια δεν κέρδισαν μόνο τα μετάλλια και την ηθική ικανοποίηση αλλά και ένα ποσοστό που ενισχύει την πρόσβαση τους στο ελληνικό πανεπιστήμιο, κάτι που ισχύει για τους πανελληνιονίκες στις μεγάλες κατηγορίες.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ