2014-08-02 07:35:38
Φωτογραφία για Επιβεβαίωση ΝΑΤΟ: Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον των αυτονομιστών
 ITAR-TASS

Ο ουκρανικός στρατός, παρά όσα δηλώνει το Κίεβο, έκανε χρήση βαλλιστικών πυραύλων κατά της πολιτοφυλακής στα ανατολικά της χώρας, επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή, το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η οποία επικαλείται αξιωματούχο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του αμερικανικού CNN ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας κατά των πολιτοφυλάκων στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες υποστηρίζοντας ότι τα ρεπορτάζ«βασίστηκαν σε στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών».

Κάποια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός πιθανόν να χρησιμοποίησε πυραυλικά συστήματα Tochka, που έχουν εμβέλεια πάνω από 100 χιλιόμετρα. Η Deutsche Welle σημειώνει ότι δεν είναι διευκρινισμένος ο αριθμός των πυραύλων που χρησιμοποίησε η ουκρανική πλευρά ούτε ποιοι ήταν οι στόχοι.


Σημειώνεται ότι στις 29 Ιουλίου η ανταποκρίτρια του CNN στο αμερικανικό Πεντάγωνο Μπάρμπαρα Σταρ είπε σε ζωντανό ρεπορτάζ της ότι «τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πριν από λίγο ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τις τελευταίες 48 ώρες παρατήρησαν εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς από εδάφη που ελέγχονται από την ουκρανική κυβέρνηση εναντίον περιοχών που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές». Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Ουκρανία διέψευσε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλέστηκε δήλωση αξιωματούχου της ουκρανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας, ο οποίος είπε, στις 30 Ιουλίου, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του «δεν χρησιμοποιούν βαλλιστικούς πυραύλους κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις τους».
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ