2014-08-02 07:43:51
Φωτογραφία για Γ. Ομήρου: Προτείνει σχεδιασμό για το «blame game» της Τουρκίας
«Να ανατραπούν οι τουρκικές μεθοδεύσεις»Λευκωσία: Σχεδιασμό για ανατροπή των τουρκικών μεθοδεύσεων να μετατοπιστεί στην ε/κ πλευρά το ενδεχόμενο αδιέξοδου και ανασχεδιασμό της στρατηγικής στο Κυπριακό, εισηγείται ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δήλωση μετά την ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για το αποτέλεσμα των συνομιλιών του με την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα σε σχέση με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως είναι φανερό ότι η τουρκική πλευρά έχει ήδη οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε μια διαδικαστική εμπλοκή, πέραν της ουσιαστικής εμπλοκής, η οποία προκύπτει ως αποτέλεσμα των τουρκικών προτάσεων, οι οποίες ουδόλως διαφέρουν από τις αδιάλλακτες προτάσεις που καταθέτουν εδώ και 40 χρόνια στις διαπραγματεύσεις.

 “Το ζήτημα είναι είναι πώς η δική μας πλευρά θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση;”, ανέφερε ο κ
. Ομήρου, προσθέτοντας ότι η ΕΔΕΚ είχε προειδοποιήσει ότι οι συνομιλίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει μόνο εάν διαμορφωνόταν επαρκής διαπραγματευτική βάση, μη επιδεχόμενη οιασδήποτε  αμφισβήτησης”. Παρατηρώντας ότι δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε, είπε ότι τώρα είναι φανερό ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για το blame game, (την επίρριψη ευθυνών), στην περίπτωση του πιθανότατου διαδικαστικού αδιεξόδου, ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η διαμόρφωση από την πλευρά των κυβερνητικών χειρισμών, του Προέδρου της Δημοκρατίας και από την πλευρά του Εθνικού Συμβουλίου της εναλλακτικής τακτικής σε πρώτη φάση, για αντιμετώπιση των τουρκικών δόλιων μεθοδεύσεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνεχίζοντας είπε ότι η άποψη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει αποκάλυψη και στηλίτευση των τουρκικών μεθοδεύσεων ενώπιον της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η αυξημένη προσπάθεια επίρριψης ευθυνών, που υπήρξε με τις χιαστί συναντήσεις και τη δυνατότητα που δόθηκε στους κυρίους Οζερσάι και Ναμί να αλωνίζουν στη διεθνή κονίστρα (Νέα Υόρκη, ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ακόμα και στη Μόσχα) θα συνεχιστεί αφού πάρει πλέον τη μορφή της ανοικτής προσπάθειας επίρριψης ευθυνών.

 Ο κ. Ομήρου είπε πως σε πρώτη φάση πρέπει να αντιμετωπισθεί αυτή η μεθόδευση της τουρκικής πλευράς και βεβαίως παραμένει το μέγα θέμα διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής που  να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα και στην επώδυνα κτηθείσα εμπειρία 40 ολόκληρων χρόνων, ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει οδηγήσει πουθενά και το χειρότερο απαλλάσσει την Τουρκία των ευθυνών για το συνεχιζόμενο έγκλημα της σε βάρος της Κύπρου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ