2014-08-04 09:24:50
Φωτογραφία για Του Αναστασιάδη στο «Βήμα» τα ττορφαντά
Με τον Λάζαρο Μαύρο

Δ Ε Ν ΒΡΗΚΕ ούτε λέξη να πει στο «Βήμα» των Αθηνών, χθες, για τα εκπεφρασμένα και γραπτώς διακηρυγμένα Νέο-Οθωμανικά οράματα και στρατηγικά σχέδια των Τούρκων κατακτητών σε βάρος της Κύπρου, ο ΠτΔ Ν. Αναστασιάδης. Ξεσπάθωσε όμως και πάλι εναντίον των απελευθερωτικών οραμάτων της πλειοψηφίας του κυπριακού Ελληνισμού. Η οποία αντιτάσσεται κι αρνείται επί 40 χρόνια να υποταχθεί στην απαίτηση των κατακτητών για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία κι απορρίπτει τις διαδοχικές Διζωνικές «λύσεις» τύπου Βάλτχαϊμ, Κουεγιάρ, Γκάλι, Ανάν. Ανάμεσα στους πρωτοκορυφαίους υποστηρικτές των οποίων, υπήρξε, πάντοτε, σ’ όλη την μέχρι τούδε πολιτική του σταδιοδρομία, ο ίδιος. Αλλ’ αυτό είν’ ένα θεμελιώδες κεφάλαιο που θα απασχολήσει τη στήλη εν ευθέτω χρόνω Β Ρ Η Κ Ε ΟΜΩΣ ευκαιρία να πει ξανά, ο κ. Αναστασιάδης, τ’ ασύστολα ψέματά του, για το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, που ο δικός του, προσωπικός ανέκαθεν, ριψασπιδισμός, προσέφερε στον εκπρόσωπο του Αττίλα Κατακτητή, Ντερβίς Έρογλου. Έτσι:


Ε Ν Ω ΣΤΟ Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρ, που ο ίδιος υπέγραψε, ΔΕΝ υπάρχει οπουδήποτε, είτε κατ’ όνομα, είτε καθ’ υποψίαν η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία ΔΕΝ φρόντισε να διασώσει στο κείμενο, ισχυρίζεται ΨΕΥΔΩΣ, ψευδέστατα, ότι: «στο Κοινό Ανακοινωθέν διασφαλίζονται η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [και] ότι η διάδοχος κατάσταση θα είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ με μια κυριαρχία» και…αγγούρια ττορφαντά!

Α Π Ο Κ Ρ Υ Π Τ Ε Ι , με μπαγαπόντικες προφανώς ενοχές ότι: Στο Κοινό Ανακοινωθέν υπέγραψε «λύση» Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών. Με την περιλάλητη «μία κυριαρχία, ιθαγένεια, διεθνή προσωπικότητα», ΥΠΟ ΤΗΝ Ι-Σ-Ο-Τ-Ι-Μ-Η ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (επί παντός κι εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου) των Τούρκων. Και που γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Συμφωνία της 11ης Φεβρ. 2014, εκθειάζεται, ποζάρει και αποτελεί το ΚΥΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ στο 105σέλιδο Έγγραφο της Τουρκίας, της 23ης Ιουνίου 2014, με το οποίο οι κ.κ. Νταβούτογλου - Τσιαβούσιογλου (εναγκαλιζόμενοι με τον κ. Βαγγέλη) ξεκίνησαν τη Διπλωματική Προέλαση του Αττίλα στην ΕΕ εναντίον της… Εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας, με απαίτηση το θάψιμο του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και την αναγόρευση της Διζωνικής Υποταγής σε… Πρωτογενές Δίκαιο της ΕΕ.

Κ Ι ΕΠΕΙΔΗ ο γράφων μπορεί να ‘ναι ηλίθιος, ψεύτης, ή… τουρκικότερος των Τούρκων, καλούνται οι αναγνώστες να διαβάσουν μόνοι τους:

(α) Το Κοινό Ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Έρογλου της 11ης Φεβρ. 2014 και

(β) Το Έγγραφο Νταβούτογλου - Τσιαβούσιογλου προς ΕΕ της 23ης Ιουνίου 2014…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αφού κόπτεται τόσο πολύ για το Ευρ. Κεκτημένο ο κ. Αναστασιάδης, ρωτήστε τον, όπου τον βρείτε οι δημοσιογράφοι: Πώς και γιατί δεν κατάφερε αυτές τις δύο λέξεις «Ευρωπαϊκό» και «Κεκτημένο» να τις παρεισφρήσει στο Κοινό Ανακοινωθέν με τον Έρογλου 11.2.14 και πώς η προελαύνουσα στην ΕΕ τουρκική διπλωματία καταφέρνει να απαιτεί (ΧΩΡΙΣ καν απάντηση από Βαγγέλη-Αναστασιάδη) το… στεφάνωμα («δόξη και τιμή στεφάνωσον αυτούς») των «αρχών πάνω στις οποίες βασίζεται η ΕΕ» της 4ης παραγράφου της 11.2.14, με το “by making it primary law” Πρωτογενές Δίκαιο της ΕΕ της σελ. 55 του τουρκικού Εγγράφου της 23.6.14;

 

Λάζ. Α. Μαύρος

Σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ