2014-08-05 04:54:05
Φωτογραφία για 5 cocktails αποκλειστικά για... άντρες
Ποιος είπε ότι οι άντρες δεν πίνουν cocktails; Δες τις 5 συνταγές και αναθεώρησε Martini

Το Martini έχει σπείρει πλήθος διαφωνιών ανά τον κόσμο: shaken ή stirred; Βερμούτ ή όχι; Γυάλινο ή μεταλλικό ποτήρι; Το σίγουρο είναι πως το Martini είναι ένα ποτό που ταυτίζεται με τη νυχτερινή ζωή, την καλοπέραση και έχει γίνει το σύμβολο των cocktails. Όταν κάποιος αναζητά μια εικόνα για να συμβολίσει τα ποτά, τις περισσότερες φορές επιλέγει πολύ απλά ένα Martini… και έγινε κατανοητός.

Manhattan

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα cocktail με βάση το ουίσκι, το οποίο πρόκειται περισσότερο για μια παραλλαγή του κλασικού Martini. Από τη μία, το Martini αποτελείται από gin και ξηρό βερμούτ, το Manhattan χρησιμοποιεί ουίσκι και γλυκό βερμούτ. Προσθέστε και κάποια bitters, όπως Angostura ή Peychaud και μια φλούδα πορτοκάλι και είστε έτοιμοι.

Old Fashioned

Το Old Fashioned είναι ένα cocktail με βάση το bourbon, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και με κάθε ουίσκι. Μπορεί να σας αρέσει η γλυκιά γεύση του καναδικού ουίσκι, η πιο πικρή γεύση του ουίσκι από το Tennessee ή μπορείτε να πειραματιστείτε με ουίσκι σίκαλης. Αυτό το ποτό σερβίρεται σε ένα μικρό γυάλινο ποτήρι, το οποίο ονομάζεται Old Fashioned για χάρη του και συνδυάζει το ουσίκι ή το bourbon με bitters, ζάχαρη, λίγο νερό, μια φλούδα πορτοκάλι κι ένα κερασάκι maraschino.

Tom Collins

Το Tom Collins είναι ένα κλασικό ποτό. Είναι δροσερό, καλοκαιρινό και σερβίρεται σε ένα ψηλό και λεπτό ποτήρι, που έχει πάρει το όνομά του από το συγκεκριμένο ποτό και αποκαλείται ποτήρι Collins. Μπορεί όμως, να το συναντήσετε και σε χαμηλό ποτήρι. Έχει ως βάση του το gin, είναι γλυκό και αφρώδες και συμπληρώνεται με χυμό λεμόνι, σιρόπι και σόδα.

Sidecar

Ένα δημοφιλές γαλλικό cocktail, μιας και χρησιμοποιεί ως βασικά συστατικά του δύο αλκοολούχα ποτά που παράγονται στη Γαλλία, το Cointreau και το κονιάκ. Μπορεί να σερβιριστεί σε ένα ψηλό ποτήρι ή σε ένα ποτήρι του Martini. Συνδυάζει το κονιάκ ή το bourbon με χυμό λεμόνι, Cointreau και λίγη ζάχαρη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ