2014-08-14 05:44:06
Φωτογραφία για Γάλλος φωτογράφος πήρε τα βουνά της Ευρώπης και απαθανάτισε τους αναχωρητές της σύγχρονης ζωής
Κάποιες φορές μέσα στην καθημερινότητά μας, κάπου ανάμεσα στις επαγγελματικές και τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, ευχόμαστε και ονειρευόμαστε να μπορούσαμε να αποδράσουμε στην απομονωμένη εξοχή...Ο Antoine Bruy, Γάλλος φωτογράφος έκανε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, διασχίζοντας από το 2012 μέχρι το 2013 ολόκληρη την Ευρώπη με οτοστόπ.

Περιπλανήθηκε σε απόμακρες ορεινές περιοχές χωρίς συγκεκριμένη διαδρομή ή προορισμό στο μυαλό του. Στο δρόμο, συνάντησε ανθρώπους που είχαν αφήσει οικειοθελώς πίσω τους τον αστικό τρόπο ζωής και αποσύρθηκαν στην ερημιά. Θυσίασαν τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής για κάτι μεγαλύτερο: ελευθερία και αυτονομία.

Δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών, που ονόμασε θαμνότοπους, όπου κατέγραψε τα πρόσωπα και τα σπίτια ανθρώπων που ζουν μακριά από τον πολιτισμό. Έμεινε για μέρες μαζί τους, βοηθώντας τους με την εκτροφή των ζώων και την καλλιέργεια της γης τους και, έτσι, έμαθε πολλά για τον αυτάρκη τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι ήταν κάποτε φοιτητές, δάσκαλοι, μηχανικοί κτλ., που πλέον βασίζονται σε ανακτημένα υλικά, αυτοσχέδια κτίρια και τη γεωργία για να επιβιώσουν.


Οι σαγηνευτικές φωτογραφίες του συλλαμβάνουν τη ζωή αυτών των ανθρώπων, που μοιάζει με αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Henry David Thoreau, “Walden” και δείχνουν πως είναι όχι μόνο όμορφο αλλά και ειδυλλιακό το να ζει κανείς σε αυτά τα απόμερα και άγρια περιβάλλοντα.

“Οι άνθρωποι και τα μέρη που απεικονίζονται στις φωτογραφίες μου εκθέτουν διάφορες μοίρες, που νομίζω ότι μπορούν να ειδωθούν μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά πιο σημαντικά, ως καθημερινές και άμεσες εμπειρίες”, εξηγεί ο Bruy. “Είναι κατά κάποιο τρόπο, αυθόρμητες ανταποκρίσεις στις κοινωνίες που άφησαν πίσω αυτοί οι άντρες και αυτές οι γυναίκες. Αυτό το πρότζεκτ – ντοκιμαντέρ αποτελεί μια προσπάθεια για ένα είδος σύγχρονου παραμυθιού ώστε να επιστρέψει λίγη μαγεία στο μοντέρνο πολιτισμό μας.”
πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ