2014-08-15 22:04:35
Φωτογραφία για Η έκκληση του Ιβάν Σαββίδη στον Βλαντιμίρ Πούτιν
 

Του ζητάει να επανεξετάσει το θέμα του εμπάργκο.

Επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητα του προέδρου του απόδημου ελληνισμού της Ρωσίας, ζητώντας του να βγάλει την Ελλάδα από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες έχει επιβάλλει κυρώσεις ως αντίποινα στο εμπάργκο της ΕΕ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Ιβάν Σαββίδης, αποφάσισε να απευθύνει έκκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο «μετά τις πολυάριθμες αιτήσεις για βοήθεια που έρχονται σε μένα από τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ελλάδα, Έλληνες μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ, οι συντάξεις και οι μισθοί των οποίων και, κατά συνέπεια, η ζωή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία βιώνει μια μεγάλη κρίση». 

Το ελληνορωσικό στοίχημα

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει βάλει στοίχημα σε στενή συνεργασία με τη Ρωσία «το οποίο είναι η άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων στη βιομηχανία, έχει αναπτύξει σταθερές σχέσεις με την εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων, την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών».


H εισαγωγή της Ελλάδας στο ρωσικό εμπάργκο για τα τρόφιμα από τις χώρες της ΕΕ, γράφει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, «μπορεί να αποτελέσει ένα μοιραίο πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία».

Εξάλλου όπως αναφέρει «Οι Έλληνες είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υποστηρίζουν την στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, που προκαλείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, και ζητούν την αναθεώρηση της κυβέρνησής τους, που ενέκρινε την πολιτική, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη πολιτιστική και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών λαών με την ίδια πίστη».

Τελειώνοντας καλεί τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς να δώσει χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό και να εξετάσει κατ’εξαίρεση το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσία εμπορευμάτων και γεωργικών προϊοντων από την Ελλάδα, μια και κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τις ρωσοελληνικές σχέσεις. 

Η προηγούμενη επιστολή

Η έκκληση του Ιβάν Σαββίδη προς τον Ρώσο πρόεδρο είναι η δεύτερη που γράφεται από ελληνικά χέρια για το ίδιο θέμα, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αφού παρέθεσε μια σειρά ιστορικών γεγονότων που αποδεικνύουν τη θετική στάση του ελληνικού λαού απέναντι στη Ρωσία, απηύθυνε έκκληση στον Πούτιν επικαλούμενος τα ανθρωπιστικά αισθήματά του και την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δυο λαών, να μην εφαρμοστεί το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ