2014-08-20 05:23:07
Φωτογραφία για Ποια ποτά μας παχαίνουν χωρίς να το καταλάβουμε;
Τα αλκοολούχα ποτά αλλά και αναψυκτικά με ζάχαρη επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική πρόσληψη θερμίδων και οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους χωρίς να το καταλάβουμε Η παχυσαρκία ως γνωστό οφείλεται στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων όταν αυτή δεν συνοδεύεται από αντίστοιχα αυξημένη κατανάλωση (¨κάψιμο¨) των θερμίδων αυτών. Τα τελευταία 30 χρόνια υπολογίζεται ότι η μέση πρόσληψη θερμίδων από ποτά και αναψυκτικά με ζάχαρη έχει αυξηθεί κατά 150 θερμίδες, γεγονός που σχετίζεται με την αύξηση του ποσοστού παχυσαρκίας παγκοσμίως. Δεν είναι όμως όλα τα ποτά το ίδιο επικίνδυνα.

Ποτά όπως αλκοολούχα, ισοτονικά, χυμοί με ζάχαρη (φρουτοποτά ή νέκταρ), ροφήματα σοκολάτας, μιλκ σέικ κλπ, είναι πολύ πλούσια σε θερμίδες. Οι επιστήμονες εξηγούν πως οι άνθρωποι συνήθως δεν δίνουν σημασία στις θερμίδες που προέρχονται από τα ροφήματα. Πολλές φορές δεν τις υπολογίζουν καν σαν θερμίδες.

Επιπλέον, ένα υγρό διαπερνά πολύ γρηγορότερα τη στοματική κοιλότητα σε σύγκριση με μια στερεή τροφή μην προλαβαίνοντας να δώσει σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα είναι εύκολα να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα και άρα πολλές θερμίδες.

Σε περιπτώσεις λοιπόν ελέγχου του σωματικού βάρους αντί για τα ποτά που είναι πλούσια σε θερμίδες, προτιμώνται αυτά που είναι χωρίς ζάχαρη όπως τα light αναψυκτικά, οι 100% φυσικοί χυμοί, 1 ποτήρι μπύρα χωρίς αλκοόλ ή κρασί καθώς και η χρήση υποκατάστατου ζάχαρης στα αφεψήματα και φυσικά η απεριόριστη κατανάλωση νερού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ