2014-09-03 04:27:06
Φωτογραφία για Πωλείται η Σκότλαντ Γιαρντ!
Την έδρα της, τη Νέα Σκότλαντ Γιαρντ, σχεδιάζει να πουλήσει η Μητροπολιτική Αστυνομία (MPS) του Λονδίνου, έναντι του ποσού των 250 εκατομμυρίων λιρών.

Το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται από το 1967 η MPS έχει γίνει πασίγνωστο χάρη στην τριγωνική πινακίδα του που έχει εμφανιστεί σε χιλιάδες τηλεοπτικά, αστυνομικά ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια.

Το κτίριο διατήρησε την ονομασία Σκότλαντ Γιαρντ, όπως ονομαζόταν η έδρα της αστυνομίας του Λονδίνου η οποία, όταν ιδρύθηκε το 1829, βρισκόταν κοντά στο Κοινοβούλιο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σκοπεύει να μετακομίσει σε έναν μικρότερο, πρώην αστυνομικό σταθμό που παραμένει κενός εδώ και τρία χρόνια. Το Κέρτις Γκριν, πάνω στον ποταμό Τάμεση, θα στεγάζει τα γραφεία από το 2016 και θα ονομάζεται απλώς «Σκότλαντ Γιαρντ».

Από τη μετακόμιση αυτή, η αστυνομία θα εξοικονομεί 6 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση για τα λειτουργικά έξοδα του παλαιού κτιρίου. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να επενδύσει τα 50 εκατομμύρια λίρες που απαιτούνται για την ανακαίνιση της έδρας της.

Το Κέρτις Γκριν θα διαθέτει γραφεία για 1.000 αστυνομικούς, σχεδόν δηλαδή τους μισούς απ' όσους στεγάζονται σήμερα στο παλαιό κτίριο. Η περιστρεφόμενη τριγωνική πινακίδα θα «μετακομίσει» και αυτή στον νέο χώρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ