2014-09-09 19:47:16
Φωτογραφία για Θλίψη στο καλλιτεχνικό χώρο για τον χαμό πασίγνωστου Έλληνα χορογράφου! [photo]
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Δευτέρα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πασίγνωστος χορευτής και χορογράφος Αλέξης Γεωργίου σε ηλικία 62 χρόνων.

Ο χορογράφος είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού και του θεάτρου.

Είχε εισαχθεί στις αρχές του Ιουνίου με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα όπου οι εξετάσεις διέγνωσαν καρκίνο στους πνεύμονες. Η Γκέλυ Γαβριήλ , η οποία ήταν στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή , αποκάλυψε σε καθημερινή εφημερίδα το μεγάλο του παράπονο που ήταν η τιμητική σύνταξη εγκρίθηκε από την πολιτεία αλλά δεν πρόλαβε να την πάρει.

Τραγική ειρωνεία για τον Αλέξη Γεωργίου, που έφυγε από τη ζωή λίγο καιρό μετά την έγκριση της τιμητικής σύνταξη που τόσο πολύ επιθυμούσε. Ο 61χρονος χορευτής και χορογράφος, που έχει βάλει τη σφραγίδα του με σημαντικές δουλειές στην εγχώρια showbiz, άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
. Πέρυσι, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Espresso» είχε αποκαλύψει τον γολγοθά που ανέβαινε, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την όρασή του, ενώ δεν διέθετε χρήματα για την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία. Ο Αλέξης Γεωργίου νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό από το περασμένο Σάββατο. Τα σοβαρά σημάδια της ασθένειας έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές Ιουνίου, όταν πρωτομπήκε στο νοσοκομείο με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα και οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο των πνευμόνων.

Στο πλευρό του χορευτή, από την πρώτη στιγμή που χρειάστηκε να νοσηλευτεί (στο Σωτηρία αρχικά και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό) ήταν η καλή φίλη του Γκέλυ Γαβριήλ, η οποία χθες δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Ο Αλέξης ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου μας, ταλαντούχος καλλιτέχνης και άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο οποίος -δυστυχώς- "έφυγε" λίγο προτού πάρει την τιμητική σύνταξή του, την οποία περίμενε με μεγάλη χαρά, διότι πραγματικά την είχε ανάγκη. Τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του είχαν αρχίσει από τα περασμένα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, αλλά -τι να πω- όταν πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, τα πράγματα εξελίχτηκαν ραγδαία, με αποτέλεσμα αυτή την τραγική κατάληξη» δήλωσε στην «Espresso» η γνωστή ηθοποιός, που έως την τελευταία στιγμή -μαζί με τον σύζυγό της- ήταν στο προσκέφαλό του.

Να θυμίσουμε ότι ο χορευτής και χορογράφος στην τελευταία συνέντευξή του στην εφημερίδα μας (στις 7 Δεκεμβρίου 2013, με τον τίτλο «Το σκοτάδι του Αλέξη»), εκτός από τα σοβαρά προβλήματα με την όρασή του, που τον οδηγούσαν σταδιακά στα πρόθυρα της ολικής τύφλωσης, μας είχε αποκαλύψει και τους λόγους που ήθελε να πάρει την τιμητική σύνταξη.

«Εχω δουλέψει στα καλύτερα θέατρα και κέντρα, αλλά λόγω της καλής διάθεσης που είχα πάντα απέναντι στους ανθρώπους δεν ψαχνόμουν να δω τι έκαναν οι επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς, ενώ μου έκαναν κρατήσεις, όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων, δεν μου κολλούσαν τα ένσημα. Οταν ήρθε η ώρα να πάρω σύνταξη πήγα στο ταμείο μου κι έμεινα άφωνος, αφού μου είπαν πως έχω μόνο 3.500 ένσημα. Για να πάρω σύνταξη χρειάζονται 4.500 και όπως με ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, οι επιχειρηματίες για τους οποίους εργαζόμουν δεν είναι πλέον στη ζωή, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διεκδικήσω τα ένσημά μου». Επίσης μας είχε δηλώσει πως σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του ήταν στο πλευρό του η αδελφή του και ο ανιψιός του.

Τριάντα πέντε χρόνια μεγάλης καριέρας

Ο ΑΛΕΞΗΣ Γεωργίου σπούδασε χορό με σπουδαίες δασκάλες, όπως η Ελλη Ζουρούδη και η Αννα Πέτροβα, ενώ έκανε σπουδές και στη Νέα Υόρκη με διεθνούς φήμης χορευτές - δασκάλους των φημισμένων μπαλέτων Αλβιν Εϊλι. Εχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού και του μοντέρνου χορού στη χώρα μας, αλλά και με πολλούς ξένους χορογράφους, όπως ο Κασαντό, που ήταν πρώτος χορευτής των μπαλέτων Μορίς Μπεζάρ. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1970, συμμετέχοντας στο μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου και αμέσως μετά έδωσε εξετάσεις στη Λυρική Σκηνή, όπου πέρασε με επιτυχία κι επί οκτώ χρόνια ασχολήθηκε με τον κλασικό χορό.

Φεύγοντας από τη Λυρική μπήκε στο ελεύθερο μουσικό θέατρο και αρχικά έγινε παρτενέρ της Ερρικας Μπρόγιερ, με την οποία έδωσε πολλές παραστάσεις στο θέατρο και στην κρατική τηλεόραση, όπως είναι η θρυλική εκπομπή «ΚΥΡΙΑΚΗ χωρίς σύννεφα», της οποίας τα κείμενα υπέγραφε ο Αλέκος Σακελλάριος. Εχει χορογραφήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης και του τραγουδιού, βάζοντας τη σφραγίδα του στην επιτυχία πολλών προγραμμάτων των νυχτερινών κέντρων Φαντασία, Δειλινά και Νεράιδα. Το 2005 έκλεισε τον επιτυχημένο επαγγελματικό κύκλο του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ