2014-09-11 09:35:00
Φωτογραφία για Αχαΐα: Πρώτο κουδούνι σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά με κενά και εκκρεμότητες
Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά και το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει θα σημάνει και προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, αλλά και κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αν και φέτος στην Αχαΐα είναι λιγότερα από άλλες χρονιές.

Ως προς το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος μιλώντας στο thebest επεσήμανε ότι σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα γίνει μεταφορά, μόνο των μαθητών με αναπηρία. Όπως εξήγησε υπάρχει γραφειοκρατική εκκρεμότητα μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας ως προς το έργο της μεταφοράς, καθώς ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα να είναι ακάλυπτοι οι μεταφορείς. Ωστόσο εκτιμά ότι σύντομα το θέμα θα αντιμετωπιστεί και η μεταφορά θα ξεκινήσει κανονικά για όλους τους μαθητές.

Τα κενά σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Στην Αχαΐα τα κενά, συνολικά, ανέρχονται στα 153. Στην Αιτωλοακαρνανία τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης αγγίζουν τα 235, ενώ το "ρεκόρ" στη Δυτική Ελλάδα σπάει η Ηλεία όπου οι ελλείψεις σε δασκάλους φθάνουν τις 318 θέσεις.


Λιγότερα φέτος τα κενά στη Β/Βάθμια

Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν λείπουν ούτε φέτος. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως ανέφερε o Πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος Ψαρράς, υπάρχουν 56 κενά τεχνικών ειδικοτήτων στην ειδική αγωγή και 25 στα Γενικά Γυμνάσια - Λύκεια.

"Ο αριθμός των κενών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και θα καλυφθούν με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών και τις αποσπάσεις", τονίζει ο κ. Ψαρράς.

Χθες το πρωί μάλιστα η Ά΄ΕΛΜΕ Αχαΐας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και έθεσε στη Διευθύντρια κ. Πυρρή τα ζητήματα που αφορούν τα κενά, τη διαθεσιμότητα, το νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων. Επιπλέον ζήτησαν ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη να μην ξεπερνά τους 20, τους 15 στις κατευθύνσεις και τους 10 στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ.

Επεσήμαναν την ανάγκη να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και να γίνουν προσλήψεις.

Επίσης ο κλάδος των καθηγητών προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ο κ. Ψαρράς θα λάβει μέρος στη συνάντηση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που επικρατεί στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και να συντονίσουν τη δράση τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ