2014-09-22 19:37:05
Φωτογραφία για Κρήτη: Προκαλούν αποτροπιασμό οι αηδιαστικές πράξεις των ιερόσυλων
Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Εκκλησίας της Κρήτης μετά τα τελευταία κρούσματα βεβήλωση ναών και ιερών εικόνων με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Βερνιδάκη να κάνει λόγο για αποτροπιασμό απέναντι στις ανίερες πράξεις του ιερόσυλου .

"Και αυτό το νέο κρούσμα βεβήλωσης ιερού ναού και ιερών εικόνων προκαλεί θλίψη, προβληματισμό σε όλους τους πιστούς χριστιανούς. Εφόσον ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία εν έτει 2014 οφείλουμε αν μη τι άλλο να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, την πίστη του όποια και αν είναι αυτή. Και όπως δίδαξε η εκκλησία τόσο στον τόπο μας αλλά και σε όλα τα μέρη του κόσμου έχει αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται τους ανθρώπους όποια κι αν είναι τα πιστεύω τους το ίδιο ζητούμε κι εμείς από τους ανθρώπους είτε Έλληνες είτε αλλοδαποί" ανέφερε ο ιδιος ενώ συμπλήρωσε:

"Όπωσδήποτε μας έχει προβληματίσει είτε καίνε τις εικόνες είτε της βεβηλώνουν με αυτό τον αηδιαστικό τρόπο για μας είναι το ίδιο. Και στις δυο περιπτώσεις είναι βεβήλωση ναού κι ιερών εικόνων και προκαλούν αποτροπιασμό όλα αυτά. Είμαστε σε συνεργασία και συνεννόηση με την αστυνομία έχουμε υποδείξει και εγγράφως στους ιερείς και στα μοναστήρια μας να θωρακίζουν και να ασφαλίζουν τους ιερούς ναούς".


Όπως έγραψε και χτες το Cretalive o «διαταραγμένος» ιερόσυλος δεν είναι σεσημασμένος και αυτό δυσκολεύει το προανακριτικό έργο των Αρχών καθώς δεν υπάρχει ύποπτος ώστε να γίνει η διαδικασία σύγκρισης του δείγματος του διαθέσιμου γενετικού υλικού.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς στα δύο τελευταία περιστατικά, στο εκκλησάκι στην Νίδα αλλά και στον Αφέντη Χριστό, στον Γιούχτα, δεν είχαμε την ...συνήθη αραβική σφραγίδα του δράστη, όπως συνέβαινε σε αρκετά περιστατικά βανδαλισμών, αλλά μηνύματα στα ελληνικά.

Στην περίπτωση της Νίδας, ο δράστης αφού αφόδευσε στην Αγία Τράπεζα, πασαλείφοντας τα περιττώματα του σε εικόνες, έγραψε: «φάτε σκ..., κερνάει ο Δίας».

Στην τελευταία περίπτωση, εξυβρίζει τα Θεία στα ελληνικά, ενώ προχώρησε και στην γραφή κάποιων λέξεων στα αγγλικά, χωρίς όμως να βγαίνει νόημα, όπως λένε αστυνομικές πηγές.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ