2014-09-24 13:38:19
Φωτογραφία για Πάτρα: Βαθιά θλίψη στην κηδεία του Νίκου Υπερήφανου
Κηδεύτηκε σήμερα 24 Σεπτέμβρη το μέλος του Δ.Σ του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων Υπερήφανου Νίκου.

Την επικήδειο εκφώνησε το μέλος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου και της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών Ανδρέας Αθανασόπουλος:

Αγαπημένε μας Σύντροφε Νίκο

Είμαστε όλοι εδώ από τον Παμμικρασιατικό, από τη Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών, από το Κόμμα, όχι μόνο να σε αποχαιρετίσουμε, όχι μόνο για να σε τιμήσουμε, αλλά να σου πούμε για μια ακόμα φορά ότι σε αγαπάμε, ότι θα μας λείψεις, ότι το χρονικό διάστημα που έδινες τη μάχη σου ο Παμμικρασιατικός έμεινε χωρίς τον οικοδεσπότη που υποδεχόταν όλους όσους έμπαιναν, και όσους έφευγαν, τα Μικρασιάτικα, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, οι κινητοποιήσεις, δεν είχαν τον μπροστάρη τους και αυτό φαινόταν.

Είναι δύσκολο με λόγια να μιλήσεις για τον Νίκο Υπερήφανο, ένα υπερήφανο όπως λέει και το όνομα του, αγέρωχο άντρα ,που δεν ήταν των λόγων, ήταν των έργων.Ένα πιστό φίλο, αγαπητό σε όλο τον κόσμο.


Ενέπνεες την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων με την ανιδιοτέλεια, την εντιμότητα, την εργατικότητα, την αυταπάρνηση σου. Ήσουν πάντα στη θέση σου, στην πρώτη γραμμή.Δούλευες ακούραστα καθημερινά για να κάνεις πράξη τις αρχές και τις ιδέες του κόμματος μας για το Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό.Από τα χαράματα συμμετείχες στη διακίνηση του Ριζοσπάστη.

Αγωνιούσες και πάλευες με όλες σου τις δυνάμεις για την πολύπλευρη ιδεολογική – οργανωτική – οικονομική ενίσχυση του κόμματος μας.Είχε και τη δική σου συμβολή για ότι πετύχαμε μέσα από σκληρές προσπάθειες για τη καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων της συνοικίας των Προσφυγικών.

Αγωνιζόσουν να γίνει ο Παμμικρασιατικός ο χώρος που θα δίνει διέξοδο στα παιδιά των Προσφυγικών πρωτοστατούσες στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά να διδάσκεται η νεολαία την ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Πάλευες μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών, πάντα στην πρώτη γραμμή σε ότι σε καλούσε να κάνεις.Έβαλες το λιθαράκι σου για να βγει η νέα δημοτική αρχή. Οι συνάδελφοι σου οικοδόμοι που είναι εδώ σήμερα, έχασαν ένα πολύ καλό συνάδελφο, ένα συναγωνιστή σε όλους τους αγώνες του κλάδου.Επίσης η οικογένεια σου έχασε το στήριγμά της.

Η οικογένεια σου, οι συγγενείς, οι σύντροφοί σου στο κόμμα είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσένα, που σταθήκαμε δίπλα σου στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές. Καλό ταξίδι ακριβέ μας Σύντροφε.

Αλλά να ξέρεις ότι εμείς οι Σύντροφοι σου, από το κόμμα, από τον Παμμικρασιατικό, από τη Λαϊκή Επιτροπή, το Συνδικάτο Οικοδόμων θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για τα ιδανικά, που ανιδιοτελώς πάλευες και εσύ.

Για να ανθήσει το χαμόγελο στο πρόσωπο των εργαζομένων,

Να΄ναι ευτυχισμένα τα παιδιά μας,

Να’ χουν ζωή τα Προσφυγικά και όλες οι λαϊκές συνοικίες.

Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων.

Δεν ξέρω γιατί δεν είσαι αθάνατος, αλλά να ξέρεις ότι θα σε θυμόμαστε πάντα.

Καλό ταξίδι ακριβέ μας Σύντροφε Νικολάρα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ