2014-09-25 21:15:05
Φωτογραφία για Τέρενς Κουίκ: Πάμε σε ένα πολύ σκληρό, «δίπολο» παιχνίδι
Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που τέθηκαν για συζήτηση, μίλησε ο... Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, καλεσμένος το πρωί (25.09.14) στο ΣΚΑΪ, στην τηλεοπτική εκπομπή των δημοσιογράφων Λυριτζή - Οικονόμου.

Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, ενώ το σχετικό βίντεο υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση terensquick.blogspot.gr

ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Δ.Υ., ΙΧ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Βλέπετε ότι έχουμε μπει ήδη στο παρατεταμένο, σκληρό, «δίπολο» παιχνίδι.

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Μάλιστα! Δίπολο είναι τώρα αυτό;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δίπολο, δίπολο… ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ! Και δεν είναι μόνον οι ΑΝΕΛ... Φαντάζομαι, ότι όλα τα Κόμματα όταν βλέπουμε να πλακώνονται τα βουβάλια μεταξύ τους, εμείς από κάτω, σε μία Δημοκρατία, ανησυχούμε.

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Δεν το κατάλαβα, είναι θέμα «δίπολου» ;

Α.- Μ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ε, όχι και «βουβάλια»…!


Τ. ΚΟΥΙΚ: Βουβάλια! Τι θέλετε να σας πω; Βουβάλια, βεβαίως!

(Προσπάθεια διακοπής από τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής)

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Περιμένετε να μιλήσει ο κ. Κουίκ, κύριε Δήμαρχε!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ο γιατρός έχει θέσει σημαντικά ζητήματα:

Ένας Δήμαρχος που δεν μπορεί να διοικήσει, όταν σου λέει ότι «εγώ, πρωί - πρωί, πρέπει να πάω να κάνω ακόμα και τον λαντζέρη και τον καθαριστή και τα πάντα», έχει δίκιο. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, από την άλλη πλευρά όμως - γιατί έχω κάνει και αυτοδιοικητικός 16 χρόνια - πρέπει να θυμηθούμε και τα πάρτι που γινόντουσαν μέσα στους Δήμους, που «στήνανε» ακόμη και δημοτικές εταιρείες, για να μπορούνε να κάνουν προσλήψεις, ακόμη και των ημετέρων! Αυτό δεν το λέει κανένας! Και πρέπει να το βάλουμε στο τραπέζι.

Τρίτον, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βεβαίως, είμαστε υπέρ των ελέγχων. Δεν το κουβεντιάζουμε!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Και της αξιολόγησης;

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μισό λεπτό… Γιατί είναι άλλο πράγμα οι έλεγχοι και άλλο η αξιολόγηση!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ε, μπράβο! Η αξιολόγηση, όμως, όταν γίνεται με αυτή την «μακιαβελική» σκέψη του 15%, που – επί της ουσίας – σε βάζει στον «προθάλαμο» της διαθεσιμότητας, που σημαίνει απολύσεων, γιατί εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση, ούτε κι αν σου λέει, ότι «δεν θα απολυθεί κανένας». Σας διαβεβαιώ!

Διότι, τα «ΖΑΠΠΕΙΑ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV» τα έχω ακούσει κύριοι συνάδελφοι – με την παλιά μου την ιδιότητα – και δεν έχει γίνει τίποτα (σχετικά με τις υποσχέσεις).

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Μάλιστα!

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Σήμερα απολύονται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο να μην το ακουμπήσει κανείς κ. Κουίκ, έτσι;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Οικονόμου, 15% Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Υπερασπίζεστε με ένα φοβερό πάθος το Δημόσιο, μου κάνει εντύπωση!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Οικονόμου…

(Μιλάνε όλοι μαζί, διακόπτουν τον κ. Κουίκ που κτυπάει το χέρι του στο έδρανο)

Τ. ΚΟΥΙΚ: Α, δεν γίνεται έτσι συζήτηση! (Σε έντονο ύφος). Καθόμουν εδώ πέρα και άκουγα με ησυχία! Κι εκρήγνυμαι!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Έχει δίκιο ο κ. Κουίκ! Ελάτε κ. Κουίκ! Μη διακόπτετε σας παρακαλώ! (προς τους άλλους)

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν μπορώ να δεχθώ (τη μη αξιολόγηση). Η αξιολόγηση έπρεπε (πάντα) να γίνεται. Αλλά πάντα είχαμε στο Δημόσιο το θέμα, ποιος την κάνει αυτή την αξιολόγηση! Γιατί άμα γίνεται από Κομματικούς Διευθυντές, πάλι πέφτουμε σε άλλη μια «λούμπα».

Το 15% είναι μια θυματοποίηση των ανθρώπων, που τους βάζουμε στο «καλάθι των αχρήστων» και του χρόνου ή τον επόμενο χρόνο το 15% θα έρχεται από τους μέτριους! Και τον μεθεπόμενο χρόνο, το 15% απ’ τους άριστους! Αντιλαμβάνεσθε πώς πάει αυτό το «μακιαβελικό»;!

Μπορεί να είναι και μια άποψη, ότι πρέπει να κάνω μια αντίσταση απέναντι σε μια κυβέρνηση, που με «τσαλαπατά» καθημερινά.

Αν πάρετε μόνο και μόνο την ανακοίνωση, την οποία έβγαλε με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο, το Επιμελητήριο Δράμας, το οποίο λέει «δεν μπορούμε πια», οι κατασχέσεις του Ο.Α.Ε.Ε. έρχονται βροχή για τους πάντες!

Αλλά, θέλω να γυρίσω πίσω σε αυτό που είπε ο κ. Κοντονής, για ελέγχους, που είπε, για ιδιωτικές εταιρείες Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» έγραψε - και δεν διαψεύστηκε - ότι οι φορολογικοί έλεγχοι για πάνω από 50.000 ευρώ, θα γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες! Με συγχωρείτε, αυτό δηλαδή δεν είναι ένα θέμα, που πρέπει να μας απασχολεί;

ΑΝΕΛ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Αυτά που λέτε, με ποιους και πώς…; Γιατί από μόνοι σας, εντάξει, μάλλον όχι Τ. ΚΟΥΙΚ: Καταρχήν, πιστεύουμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική, μετά τις εκλογές!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Δηλαδή, χειρότερη ή καλύτερη;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Για εμάς, καλύτερη. Δεν θα υπάρχουν, καταρχήν, Σαμαράς και Βενιζέλος.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πώς το ξέρετε;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με συγχωρείτε πολύ, όταν ένα Κόμμα, σαν την ΝΔ, έχει καταρρεύσει σε ποσοστά…

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Δημοσκοπικά λέτε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, εννοώ μετεκλογικά…

Από εκεί και πέρα, μιλάω για ένα καζάνι που τώρα «βράζει» (στα συγκυβερνητικά κόμματα), αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει το ρίσκο να «ρίξει» την κυβέρνηση «εκ των έσω»... Πλην, όμως, μετά τις εκλογές θα διαμορφώσει κάποιες άλλες… δηλαδή, θα αποδεσμεύσουν νέες δυνάμεις…

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι, αλλά αυτό σας «συμπιέζει» κ. Κουίκ! Εγώ αυτό βλέπω... Δηλαδή, αυτή η σύγκρουση που γίνεται στην κορυφή, σας «συμπιέζει»…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Σας το είπα και πριν. Πάμε σε ένα πολύ σκληρό, «δίπολο» παιχνίδι. Και εκεί πρέπει κι εμείς - και μπορούμε - να πείσουμε ότι θα είμαστε το «κούμπωμα»... Γιατί σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, υπάρχουν πάντοτε κάποιοι «μικρότεροι» που πάνε και «κουμπώνουνε» και διασφαλίζουνε και είναι η εγγύηση για ορισμένα πράγματα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Εθνικού σκοπού», τι εννοείτε, όλοι μαζί ή ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι υπόλοιποι;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όταν λέμε «εθνικού σκοπού», όλες εκείνες οι δυνάμεις, οι οποίες πραγματικά πιστεύουμε, ότι δουλεύαμε σε «λάθος συνταγή» τόσο καιρό και πρέπει να πάμε σε «άλλη συνταγή»!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει αυτό! Λέω, γιατί «ψήνεστε» με τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό λέω!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ξέρετε, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Σταύρο Κοντονή, γιατί συνεργαστήκαμε καλά στην Ζάκυνθο, σε επίπεδο αυτοδιοικητικό, στις Περιφερειακές εκλογές, γιατί πραγματικά ο Θόδωρος (Γαλιατσάτος), ο οποίος ανεδείχθη Περιφερειάρχης - και που δεν έχει καμία σχέση με τον «προσκυνητή» του Φούχτελ, τον προηγούμενο Περιφερειάρχη - είναι άξιος για την Περιφέρεια! Όμως, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, το ξεκαθαρίζω, καμία σχέση!

Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ, Η ΣΙΩΠΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από την άλλη την πλευρά, όμως, θα σας βάλω εγώ μια παράμετρο.

Το ΔΝΤ...

Παρένθεση εδώ: Έχει δει κανείς στην Ελλάδα την σύμβαση με το ΔΝΤ; Την δανειακή σύμβαση, την έχει δει κανένας; ΚΑΝΕΝΑΣ! Δεν ξέρουμε τι περιγράφει μέσα η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ! Το οποίο ΔΝΤ ζήτησε τον Νοέμβριο να γίνει συνάντηση στην Ουάσινγκτον και με τους ευρωπαίους εταίρους, για να συζητήσουνε για το ελληνικό χρέος.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εγώ ξέρω, ότι το ΔΝΤ το διέψευσε.

Α.- Μ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κι εγώ αυτό ξέρω.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, οι ευρωπαίοι εταίροι είπαν ότι δεν τη θέλουν (αυτή την συνάντηση). Δεν το κάνουν!...

Αντιλαμβάνεσθε, ότι αυτό πάλι μας βάζει σε μια κατηγορία «πειραματόζωου»! Ότι κάποιοι εξακολουθούν να πειραματίζονται και με τις ελεύθερες αγορές να είναι έτοιμες για πάρτι!

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσείς κ. Κουίκ θέλετε να αποδεσμευτούμε από το ΔΝΤ και την Τρόικα; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε και με τα δύο. Ο Πρωθυπουργός αναγγέλλει όχι.. το «διαζύγιο», αλλά τέλος πάντων… την λήξη αυτής της συνεργασίας.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Συμφωνώ. Κοιτάξτε, θα ανοίξω άλλη μια παρένθεση, γιατί ο λαλίστατος Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου «κατάπιε την γλώσσα του», όταν βγήκε της «Deutsche Welle» η δημοσιογράφος και τον ρώτησε για τα Σκόπια! Τσιμουδιά! Και εμάς μας ενοχλεί πάρα πολύ! Κι είναι και μια από τις «κόκκινες γραμμές», που μας χωρίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ έντονα!

Και επανέρχομαι...

Κάθισε ποτέ κανείς από τους σημερινούς να πει, ότι «το παιδί μου, που είναι 16 - 17 ετών, σε 8 χρόνια θα έχει να πληρώσει τοκοχρεολύσια 22,8 δις ευρώ;»… Γιατί κρύβουν τα πράγματα «κάτω από το χαλί» και να τα βρει ο επόμενος;! Αυτά τα ξέρουμε;

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Άρα σε ποια γραμμή είστε;

T. KOYIK: Σε αυτή που ήμασταν πάντοτε!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Εσείς λέτε δεν ψηφίζω Πρόεδρο διότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η κυβέρνηση και θέλω εκλογές.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πρόεδρο, κ. Λυριτζή, δεν θα ψηφίσουμε όποιος και να’ ναι!!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Όποιος και να είναι;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όποιος και να είναι! Το τονίζω!

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Και εκτός πολιτικής να είναι;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όποιος και να είναι. Διότι ο στόχος μας είναι να γίνουν εκλογές χθες!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Άρα είστε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Στόχος μας εκλογές ΧΘΕΣ!

Να σας πω και κάτι; Δεν μπορεί να μιλάμε για αποσταθεροποίηση της αγοράς κ. Οικονόμου, όταν η ίδια η αγορά στέλνει απεγνωσμένα μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου ή στον κ. Βενιζέλο και του λέει ότι εμείς «κλείσαμε, κατεβάσαμε ρολά, δεν προχωράει άλλο». Δηλαδή τί το χειρότερο θα γίνει πια στην Ελλάδα;

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Κουίκ, στο κόμμα σας λέτε όλοι το ίδιο; Διότι έχουμε καταλάβει ότι υπάρχουν και άλλες φωνές μέσα, που λένε ψηφίζουν υπό προϋποθέσεις Πρόεδρο.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι! Με συγχωρείται πάρα πολύ.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:.. Στον κύριο Χαϊκάλη.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ο κος Χαϊκάλης το διευκρίνισε. Το διευκρίνισε ευθαρσώς!! Έκανε συγκεκριμένη δήλωση. Απλά έκανε μία πρόταση, αλλά θα πειθαρχήσει και θα υπακούσει απόλυτα.

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Είναι στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν είναι σε καμία γραμμή ΣΥΡΙΖΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη γραμμή τη δική μας.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό λέει. Και ο Ιησούς λέει να κατέβει δεν τον ψηφίζουμε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Οικονόμου, καταλάβετε ότι δυστυχώς για πολλούς που δεν το έχουν αντιληφθεί, εμείς είμαστε ο ισχυρός κρίκος και ο εγγυητής για αύριο. Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη γραμμή τη δική μας. Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ μας αντέγραψε και στα βασικά σημεία στην ομιλία του κυρίου Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το πιο συστημικό κόμμα. Είναι ο κατεξοχήν συνομιλητής της Τρόικας και του ΔΝΤ.

Σ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Αυτό δεν είναι συνομιλητής κύριε Κουίκ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με συγχωρείτε πολύ!! Όταν πάνε δύο κορυφαία στελέχη σας και συνομιλούν με τον Γερμανό Υπουργό οικονομικών, που εμείς τον εκπρόσωπο της Κομαντατούρ δεν θέλουμε ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπουμε, με συγχωρείτε πάρα πολύ...

Σ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Νομίζω είναι ακραίο αυτό που λέτε..

Τ. ΚΟΥΙΚ: Είναι ακραίο... ξεακραίο «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΟΧΙ ΣΤΟ FB ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΜΑΣ»

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Νομίζω, ότι ζωγραφιστούς δεν θέλει να δει ούτε ο ένας τον άλλον σε εσάς. Αν διάβασα κάτι που έγραψε η κα Μακρή προχτές στα κοινωνικά δίκτυα και οι χαρακτηρισμοί είναι απίστευτοι. Δεν θέλω να τους επαναλάβω τώρα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα τοποθετηθώ με το θεσμικό μου απόλυτο ρόλο, του Εκπροσώπου του Κινήματος.

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Είστε Εκπρόσωπος, γι’ αυτό ρωτώ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Η πολιτική δεν ασκείται στο facebook. Ασκείται στη Βουλή και εν πολλοίς ασκείται και μιλώντας δημόσια στα μέσα ενημέρωσης.

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Ε, πως τώρα. Αφού ο κος Καμμένος ήταν δια πίστεως, που λένε, υποστηρικτής των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Άλλο να χρησιμοποιείς το facebook σαν όχημα για να μεταφέρεις τις γραμμές σου, τις θέσεις σου, την προπαγάνδα αν θέλεις και άλλο να είναι το facebook βήμα κουτσομπολιού!

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Δεν σας ρωτάω για το Μέσον, αλλά για την πολιτική τοποθέτηση... Κουτσομπολιό ήταν αυτό;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ακούστε, ακούστε!! Το facebook επαναλαμβάνω, είναι ένα όχημα προώθησης των ιδεών μας. Ένα το κρατούμενο. Και δεύτερον, θα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε ατζέντα την ώρα όπου δίνουμε μία μάχη και τη δίνουμε με επιτυχία, με τον Καμμένο μπροστά τόσο καιρό...

ΝΔ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Ετοιμάζεστε κε Κουίκ να πάτε στη Χαλκιδική;

Τ. ΚΟΥΙΚ: (γέλια) Σε ποια Χαλκιδική; Αν ήταν η Χαλκιδική του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα μπορούσα να πάω!

Στην κακοποιημένη ΝΔ, η οποία είναι μία ιμιτασιόν προς κάπου «Νέα Ελλάδα-Νέα Εποχή - Νέα Πολιτική Άνοιξη», όχι, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να έχω καμία απολύτως σχέση...

Γι’ αυτό λέω, ότι μετά τις εκλογές θα αποδεσμευτούν δυνάμεις από εκεί, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Τέλος, σας λέω ότι αύριο στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, φέρνει το θέμα ότι φεύγουν όλες οι βιοτεχνίες, βιομηχανίες, μεταποιητικές, μικρές μεγάλες επιχειρήσεις και πάνε δίπλα στη Βουλγαρία. Το βάζει θέμα και καλά κάνει.

Και η Digea. Η πλατφόρμα Digea δεν εκπέμπει στα Πομακοχώρια και όλες οι κεραίες είναι στραμμένες στην Τουρκία. Και αυτό μπαίνει αύριο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με εισήγηση του Περιφερειάρχη...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ