2014-09-28 23:30:12
Φωτογραφία για BendGate: Μια έξυπνη πιθανή εξήγηση για την στρέβλωση των iPhone 6 Plus
Οι «αυθεντίες» του διαδικτύου, έχουν αποδώσει το αμφιλεγόμενο σκάνδαλο στρέβλωσης του iPhone 6 Plus #bentgate σε δεκάδες πιθανές αιτίες, μεταξύ άλλων, στο αδύναμο αλουμίνιο του πλαισίου. Παρότι δεν έχει αποφανθεί κανείς έως σήμερα με βεβαιότητα για την πηγή του προβλήματος, εν τούτοις αποδεδειγμένα κάποια τηλέφωνα έχουν πάρει κλίση. Σας παραθέτουμε μία αναλυτική πιθανή εξήγηση, για την πρόκληση της κάμψης των συσκευών, μέσα από απλά διαγράμματα.

Ο χρήστης με το username alleras4, επικοινώνησε με το Imgur και ανέφερε, πως ίσως η στρέβλωση δεν εξαρτάται μόνο από την αντοχή του σώματος αλουμινίου. Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η συγκεκριμένη άποψη, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την εξήγηση που δίνει, σε συνδυασμό με την αποσυναρμολόγηση της συσκευής από την ιστοσελίδα iFixit.

Η εξήγηση έχεις ως εξής:

«Υποστηρίζει πως η στρέβλωση προκαλείται από τη ύπαρξη μιας μεταλλικής ενίσχυσης εντός της συσκευής, ακριβώς πίσω από τα πλήκτρα έντασης
. Η μεταλλική αυτή ενίσχυση συγκρατείται μόνο από μία βίδα, θέτοντας το σώμα επιρρεπές στην πίεση του σημείου. Φαίνεται λοιπόν πως το μεταλλικό αυτό έλασμα, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει την πίεση τόσο κοντά στη βίδα καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο σημείο συγκράτησης, με αποτέλεσμα τη στρέβλωση», αναφέρει ο alleras4.

Δείτε το σημείο από το teardown του iFixit:

Ο alleras4 αναφέρει, πως αυτό συμβαίνει όταν ισχυρές πιέσεις συσσωρεύονται, για να κάνει αναπαράσταση, σχεδίασε ένα πρόχειρο διάγραμμα πως χρησιμοποιώντας ένα απλό εργαλείο άσκησης πίεσης - στη προκειμένη περίπτωση τα χέρια μας και τα δάχτυλα - πιέζοντας τα σημεία που είναι επιρρεπή στην παραμόρφωση και στη στρέβλωση. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότερες συσκευές που είδαμε λυγισμένες και ειδικά αυτή, που γνώρισε μεγαλύτερη πίεση στο συγκεκριμένο σημείο!

Συμπερασματικά, η στρέβλωση που μπορεί να προκληθεί στη συσκευή, δεν εξαρτάται από τη δύναμη που θα ασκήσουν οι αντίχειρες ή κάποιο βάρος στο σημείο που βρίσκεται το έλασμα συγκράτησης.

Φυσικά όπως επισημαίνει ο alleras4, αυτή είναι μία πιθανή εξήγηση και βασίζεται στη δομική λογική και στην αποσυναρμολόγηση. Ενδεχομένως να δοθεί άλλη εκδοχή της δημιουργίας του προβλήματος, πάντως η συγκεκριμένη, μπορεί να εξηγήσει γιατί έχουμε περιορισμένες αναφορές για στρεβλωμένα iPhones και γιατί μία φυσιολογική καθημερινή χρήση κατά τα λεγόμενα της Apple, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά σπάνιο.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ