2014-10-09 07:50:08
Φωτογραφία για Μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε!
Στα έργα του καθρεφτίζεσαι. Στα έργα του βλέπεις την ιστορία της αγαπημένης σου πόλης, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της πόλης των ονείρων σου, της Κωνσταντινούπολης. Την ίδια στιγμή ταξιδεύεις και σε εποχές βυζαντινές, μα δεν ξεχνάς ποτέ το τώρα, απλά γιατί το πινέλο του κυρίου Θανάση καταφέρνει, εδώ και 50 χρόνια, να παντρέψει μ’ ένα μοναδικό κι ευγενικό τρόπο το χθες με το σήμερα και να σου δώσει κουράγιο να ονειρευτείς το αύριο. Σε μία Ελλάδα που αναζητά τον παλμό της για να επιβεβαιώσει και να νιώσει πως υπάρχει ακόμη μέσα της το μεγαλείο που κληρονόμησε από τους προπάτορές της, μπορείς, εν έτει 2014 να συναντήσεις ανθρώπους με μεγαλείο ψυχής, που καταθέτουν στην τέχνη τους με περισσή αγάπη τη δημιουργικότητα, την ευγένεια και την καλοσύνη και αποτυπώνουν στο χαρτί τα χρώματα που κρατούν την ομορφιά του τόπου αυτού ακόμη ζωντανή.

Στο πλάι του η αρχόντισσα κυρία Μαρίζα, ο άνθρωπος που συνδυάζει εν πλήρη αρμονία το ιταλικό ταπεραμέντο και την ελληνική αρχοντιά, ο άνθρωπος που με την καλοσύνη και τη ζεστασιά του καταφέρνει να εμπνεύσει στον κάθε επισκέπτη οικειότητα και στο τέλος να τον κάνει να συνομιλεί με το έργο, που τελικά αποκτά ζωντάνια και αξία μέσα από τους ανθρώπους που το δημιουργούν, το πλαισιώνουν και το αγαπούν.


Γιατί, στο κάτω κάτω αυτό είναι η τέχνη. Ο διάλογος του δημιουργού και των ανθρώπων του με το κοινό, μέσα από μία γλώσσα που φέρνει στην επιφάνεια την ευγενική πλευρά της ύπαρξης και δίνει νέα πνοή στο άψυχο μα δημιουργημένο από ανήσυχες ψυχές έργο.

Οι εν Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, δεν έχετε παρά να σπεύσετε στην οδό Παπαμάρκου 28, στο Ίδρυμα «ΥΔΡΙΑ» Τάσου Φάλκου Αρβανιτάκη και Τιτίκας Αρβνιτάκη, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.00 στα εγκαίνια της νέας έκθεσης των έργων τού κ. Θανάση Μπακογιώργου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον ίδιο, να συνομιλήσετε μαζί του, καθώς και με τη σύζυγό του κα Μαρίζα Ρέα.

Το «παρών» θα δώσουν, ακόμη, η Πία και η Γεωργία, κόρες τους που συνεχίζουν την καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειας, ούσες ραδιοφωνική παραγωγός-dj-απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας ΑΠΘ και συντηρήτρια έργων τέχνης, αντίστοιχα.

Και κρατήστε κατά νου, πως μ’ έναν πίνακα του ζωγράφου στο χώρο σας, όλα μοιάζουν αλλιώς!

*Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7/11.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-22.00, Κυριακή 17.00-22.00.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ