2014-10-09 07:56:34
Φωτογραφία για Όταν η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία απείλησε άμεσα την Ιρλανδία!
Σύμφωνα με την Ιρλανδική Independent, κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), συμφώνησαν να απειλήσουν την Ιρλανδία με χρεοκοπία σε περίπτωση που κυβέρνηση επέλεγε να "κάψει" τους κατόχους ομολόγων!

Η απειλή έγινε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε υψηλό επίπεδο και διάφορες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Dr Patrick Honohan.

Σε πρόσφατο βιβλίο του, ο Honohan έγραψε ότι τα στελέχη της Τρόικα δήλωσαν κατηγορηματικά στον τότε υπουργό οικονομικών, Brian Lenihan, ότι το "κάψιμο" των κατόχων ομολόγων θα σήμαινε ότι η Ιρλανδία δεν θα έμπαινε σε πρόγραμμα και δεν θα υποστηρίζονταν και ότι για κάποιον λόγο ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για την απόφαση που πάρθηκε προφανώς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε πολύ υψηλό επίπεδο, στην οποία δεν ήταν παρόν κανένας εκπρόσωπος της Ιρλανδικής πλευράς!


Ένα στοιχείο που έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι ότι σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του, ο Honohan αποκαλύπτει ότι η Τρόικα εξέταζε το ενδεχόμενο να "κάψει" κάποιους βασικούς κατόχους ομολόγων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν μετά την αίτηση της Ιρλανδίας για διάσωση, δηλαδή αφού η Ιρλανδία υπέκυψε στους εκβιασμούς όταν της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό.

Είναι σίγουρο ότι η Τροϊκανή μαφία εκβίασε με παρόμοιο τρόπο την Ελληνική κυβέρνηση ώστε να δεχθεί το προτεινόμενο πρόγραμμα και πιθανόν να την δελέασε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, υποσχόμενη ενδεχομένως να "θυσιάσει" κάποιους βασικούς κατόχους ομολόγων, όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας, προκειμένου να αποδεχθεί με περισσότερη προθυμία τους όρους του προγράμματος.

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή: Όταν η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα, η κυβέρνηση άφησε απροστάτευτες τις καταθέσεις των πανεπιστημίων και νοσοκομείων, οι οποίες μετατράπηκαν μαζικά σε Ελληνικά ομόλογα από την Τράπεζα της Ελλάδος, λίγο πριν από το νέο PSI και το κούρεμα ομολόγων, επιφέροντας τεράστιες ζημιές στα αποθεματικά τους, ενώ οι μικροί ομολογιούχοι έχασαν όλα τα λεφτά που είχαν τοποθετήσει σε Ελληνικά ομόλογα. Οι βασικοί κάτοχοι ομολόγων, κυρίως Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες, διασώθηκαν μέσα από τους όρους του προγράμματος, ενώ οι μεγάλες Ελληνικές τράπεζες καταβρόχθισαν δισεκατομμύρια από πακέτα διάσωσης σε βάρος των φορολογουμένων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ