2014-10-13 12:01:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Περπάτησα! - Πέντε χρόνια μετά το τροχαίο η Χρυσαλία Κεφαλά κάνει τεράστια βήματα προόδου
Μία τόσο καθημερινή λέξη που δεν της δίνουμε και πολύ σημασία. Όμως για την Χρυσαλία Κεφαλά απο την Πάτρα, ήταν ένας αγώνας 5 χρόνων.

Μόλις πριν λίγες ημέρες κοινοποίησε το ευχάριστο γεγονός μέσω του Facebook της.

Στο μίνι ιστορικό που δημοσιεύει το automotopatras.gr αναφέρεται :

Τον Αύγουστο του 2009, στα 16 της χρόνια, η Χρυσαλία Κεφάλα υπέστη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που της άλλαξε την ζωή! Το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με μικρό φορτηγό στην διασταύρωση των οδών Λευκωσίας και Έλληνος Στρατιώτου, η μικρή έπεσε σε κώμα, χρειάστηκε ειδική θεραπεία στην Ελβετία και τελικά μετά από τρία χρόνια έφθασε σε σημείο… να μπορεί να περπατά, ενώ έχει βελτιώσει σημαντικά την ομιλία της.

Η περιπέτεια της Χρυσαλίας απασχόλησε το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ δεκάδες ήσαν αυτοί που έσπευσαν να συνδράμουν την οικογένεια η οποία αντιμετώπιζε τεράστια έξοδα για την νοσηλεία και θεραπεία της μικρής. Και τελικά χάρη στην προσπάθεια της μητέρας της αλλά και την δύναμη της μικρής, τα κατάφεραν. Η Χρυσαλία άρχισε να κάνει νοήματα, να επικοινωνεί με τα μάτια, να λέει κάποιες κραυγές και τελικά να σχηματίζει λέξεις και να περπατά.


Η οικογένεια υπέβαλε μήνυση και αγωγή κατά των υπευθύνων για το τροχαίο ατύχημα, η υπόθεση εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2013, το Δικαστήριο έκρινε πως το Επικουρικό Ταμείο θα έπρεπε να αποζημιώσει την Χρυσαλία με 170.000 ευρώ, όμως τα χρήματα αυτά («ψίχουλα» μπροστά σε αυτά που έχει ξοδέψει η οικογένεια)… δεν έχουν καταβληθεί! Η απόφαση του Δικαστηρίου όριζε πως οι 50.000 ευρώ θα έπρεπε να καταβληθούν άμεσα, ωστόσο ούτε αυτό συνέβη!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ