2014-10-14 09:22:10
Φωτογραφία για H διοργάνωση-υπερθέαμα της F1 στο Σότσι εντυπωσίασε τον Πούτιν
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν από το πρώτο Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Έκλεστον στο ITAR-TASS.

Ο ίδιος ανέφερε ότι καθόταν δίπλα στον Ρώσο ηγέτη κατά τη διάρκεια του αγώνα και είδε με τα μάτια του την ικανοποίηση.

Νωρίτερα, ο Πούτιν απένειμε το κύπελλο στον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον, που κέρδισε την κούρσα γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος νικητής στο πρώτο Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 που διεξήχθη στη Ρωσία.

Ο Ρώσος Δανιήλ Κβιατ, της ομάδας Toro Rosso, τερμάτισε στη 14η θέση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα της Φόρμουλα 1 στις πίστες του Σότσι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλα δείχνουν ότι η Ρωσία μπήκε δυναμικά στον χάρτη των διεθνών αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ρωσική αγορά, εξάλλου, είναι πολύ σημαντική για τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία.

Πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξε ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος, που υποστήριξε θερμά το πρότζεκτ της διεξαγωγής του Γκραν Πρι της Φόρμουλα, όπως κάνει άλλωστε για κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει διεθνώς τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που βάζει τη Ρωσία στην ατζέντα της Φόρμουλα 1 για την περίοδο 2014-2020 έκλεισε μεταξύ του Πούτιν και του αφεντικού της F1 Μπέρνι Έκλεστον το 2010.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ