2014-10-15 16:01:52
Φωτογραφία για PKK: Η Τουρκία έσπασε την εκεχειρία
Τουρκία και Κούρδοι αντάρτες είχαν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός από τις αρχές του 2013, σε μια... συμφωνία την οποία είχε επικυρώσει και ο έγκλειστος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Αντάρτες του Κουρδικού Κόμματος των Εργατών (PKK) δήλωσαν ότι η Τουρκία έσπασε την εκεχειρία μεταξύ του τουρκικού στρατού και των ίδιων με αεροπορικά πλήγματα κατά στόχων της οργάνωσης τη Δευτέρα.

Για πλήγματα σε θέσεις του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία την Κυριακή γινόταν λόγος νωρίτερα και σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Hurriyet.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αεροπορική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών από την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας πριν από δύο χρόνια.

Τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, «σημαντικές καταστροφές» στο PKK και πραγματοποιήθηκαν έπειτα από διήμερο βομβαρδισμό στρατιωτικού φυλακίου από Κούρδους αντάρτες στην επαρχία Χάκαρι, κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

Τουρκία και Κούρδοι αντάρτες είχαν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός από τις αρχές του 2013, σε μια συμφωνία την οποία είχε επικυρώσει και ο έγκλειστος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ