2014-10-15 16:20:09
Φωτογραφία για Περικυκλωμένοι από φιλορώσους 100 Ουκρανοί στρατιώτες στο Λουγκάνσκ
Περίπου 100 ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι τις τελευταίες ώρες από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην επαρχία Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Γκενάντι Μόσκαλ, ανακοίνωσε ότι 112 ουκρανοί στρατιώτες είναι «περικυκλωμένοι» στο σημείο Μπαχμούτκα σε έναν δρόμο που ενώνει το Λουγκάνσκ με τη δυτική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη, ενώ κάποιοι τραυματισμένοι στρατιώτες είναι, επίσης, αιχμάλωτοι, μεταξύ αυτών και ένας διοικητής τάγματος. Μάλιστα, ο Μόσκαλ έκανε λόγο για «μόνιμα πυρά βαρέως πυροβολικού».

Από την πλευρά του το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη, όμως ελεγχόμενη» και ένας εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι οι στρατιώτες είναι εντελώς «περικυκλωμένοι».

«Παραμένει αδύνατη η αποστολή ενισχύσεων και επιπλέον όπλων», εξήγησε ο Αντρίι Λισένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κίεβο.


Σημειώνεται πως υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επαναληφθεί η μάχη του Ιλοβάισκ, της στρατηγικής σημασίας πόλη στην επαρχία Ντονέτσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις βρέθηκαν περικυκλωμένες από τους φιλορώσους αντάρτες.

Η μάχη ολοκληρώθηκε με ένα λουτρό αίματος με περισσότερους από 100 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, ή περίπου 200 σύμφωνα με κάποιες πηγές. Η ήττα στο Ιλοβάισκ αναφέρθηκε από τον ουκρανικό Τύπο και τους εδικούς ως ο κύριος λόγος για την αποπομπή το Σαββατοκύριακο του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Γκελετέι, ο οποίος αντικαταστάθηκε χθες από τον Στέπαν Πόλτορακ, επικεφαλής της Εθνοφρουράς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ