2014-10-15 16:07:22
Φωτογραφία για Standard & Poor's: Yποβάθμισε την προοπτική (outlook) των Lloyd's!
Υποδηλώνοντας ότι ουδείς είναι άτρωτος σε μια ολοένα πιο ήπια αντασφαλιστική αγορά (soft market), η... Standard & Poorʼs υποβάθμισε την προοπτική των Lloydʼs του Λονδίνου σε σταθερή.

Με άλλα λόγια, η μεγαλύτερη αντ-/ασφαλιστική αγορά του είδους της θεωρείται τόσο εκτεθειμένη στην τιμολογιακή πίεση και στον κίνδυνο να χάσει το μερίδιο της και να περιθωριοποιηθεί όσο οποιαδήποτε ανεξάρτητη αντασφαλιστική. Με αυτή την υποβάθμιση η S&P δείχνει επίσης ότι περιμένει να δυσκολέψουν κι άλλο οι συνθήκες στην αντασφαλιστική αγορά προτού φανεί οποιαδήποτε βελτίωση, και μάλιστα να δυσκολέψουν για όλους, ανεξαρτήτως μεγέθους, εύρους προϊόντων ή δυνατότητας να στραφούν σε άλλους τομείς δραστηριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η S&P υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τη Society of Lloydʼs και τη Lloydʼs σε σταθερή από θετική, ωστόσο διατήρησε την αξιολόγησή τους με Α+.

Δεν πρόκειται λοιπόν για υποβάθμιση, αλλά μάλλον για μια προειδοποίηση προς πολλούς παραδοσιακούς παίκτες της αντασφαλιστικής αγοράς ότι το μέλλον δεν προδιαγράφεται εύκολο.


Η S&P αναγνωρίζει τις πρόσφατες καλές επιδόσεις και την ανάλογη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των Lloydʼs, αλλά επισημαίνει ότι οι βασικές τάσεις της αγοράς πρόκειται να είναι επιβαρυντικές.

«Η πλεονάζουσα δυναμικότητα, η εισροή νέων κεφαλαίων και η μεταβαλλόμενη ζήτηση σημαίνουν ότι περιμένουμε συνεχιζόμενες αρνητικές πιέσεις στην κερδοφορία και στα έσοδα των σημαντικότερων για τουςLloydʼs κλάδων: των αντασφαλίσεων και των ειδικών ασφαλειών» εξηγεί η S&P.

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας διατηρεί την άποψη ότι οι Lloydʼs έχουν μια πολύ ισχυρή ανταγωνιστική θέση στην αγορά, χάρη στο franchise, στη βάση των πιστών πελατών και στην ποικιλία των προϊόντων τους• όμως ο αυξημένος ανταγωνισμός στην παγκόσμια αντασφαλιστική αγορά θα τους αναγκάσει να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους και ιδιαίτερα τα μερίδια των μικρότερων και πιο εξειδικευμένων συνδικάτων τους.

Θετική χαρακτηρίζει η S&P τη στρατηγική «Vision 2025» που ανακοίνωσαν οι Lloydʼs, ως προς την επέκταση σε νέες περιοχές και το άνοιγμα σε νέους παρόχους κεφαλαίου, ωστόσο προσθέτει ότι η εν λόγω στρατηγική προς το παρόν και σε μεγάλο βαθμό παραμένει ένα «έργο σε εξέλιξη».

Η αγορά των Lloydʼs, όπως κάθε άλλη αντασφαλιστική εταιρεία, θα χρειαστεί να μάθει να ελίσσεται στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον, υιοθετώντας καινοτομίες, προσαρμόζοντας το επιχειρησιακό της μοντέλο και ίσως ακόμα αυξάνοντας την αποδοτικότητα, καθώς θα προσπαθεί να προσφέρει υψηλές αποδόσεις στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η πίεση στις τιμές της αντασφαλιστικής αγοράς, που παρατηρείται εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τώρα φαίνεται πως θα χτυπήσει παίκτες όπως οι Lloydʼs. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση επηρεάζει τώρα κάθε παίκτη και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά αν δεν ληφθούν μέτρα το υπόλοιπο 2014 και με ορίζοντα τις ανανεώσεις συμβάσεων του Ιανουαρίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ