2014-10-17 23:05:08
Φωτογραφία για Τρέχουν να τα μαζέψουν οι υπεύθυνοι της παραγωγής του ΡΙΚ για την επιλογή του κυπριακού τραγουδιού για την Eurovision 2015
Μετά την ανοιχτή επιστολή χθες 16/10/2014 και την απόσυρση της συμμετοχής του Σταύρου Χατζησάββα, σήμερα πρωί πρωί 09:09 η υπεύθυνη ομάδα παραγωγής του ΡΙΚ για την επιλογή του κυπριακού τραγουδιού Eurovision 2015 έστειλε στους διαγωνιζόμενους την ακολουθούμενη διαδικασία μέχρι τον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Με τα συγκεκριμένα έγγραφα επιβεβαιώνονται όλα όσα έγραψε ο Σταύρος Χατζησάββας στην επιστολή του ημερομηνίας 16/10/2014.''..η νέα διαδικασία θα είναι: πρώτη φάση audition όλες οι συμμετοχές, στην δεύτερη φάση θα περάσουν 20 συμμετοχές στην τρίτη φάση θα υπάρχουν δοκιμασίες όπως μαθήματα φωνητικής, κινησιολογίας, συνεντεύξεις στα ελληνικά και αγγλικά καθώς επίσης και ερμηνεία / επιλογή 3 τραγουδιών από τους συμμετέχοντες (τραγούδια που έλαβαν στο παρελθόν μέρος στην Eurovision). Στον τελικό θα περάσουν 6 συμμετοχές..''

Στο αρχείο δείτε το υλικό που έστειλε η ομάδα παραγωγής του ΡΙΚ σήμερα πρωί πρωί η ώρα 09:09 παρά το ότι σε email της ημερομηνίας 14/10/2014 έλεγε ότι μέχρι την επόμενη βδομάδα θα πάρετε περισσότερες πληροφορίες για την ακολουθούμενη διαδικασία.


Παρακάτω τα τεκμήρια:

δυο φωτογραφίες ημερομηνίες (14 και 17/10/2014) από το email του υπεύθυνου της παραγωγής του ΡΙΚ για την Eurovision 2015 και ένα αρχείο όπου γράφει όλη την ακολουθούμενη διαδικασία την οποία έστειλαν σήμερα το πρωί στους διαγωνιζόμενους.

Το ΡΙΚ έχει αποφασίσει οτι για την επιλογή της Κυπριακής συμμετοχής θα μεταδόσει 10 προγράμματα.

7 Προγράμματα ως εξης: AUDITIONS, EURO-CHALLENGE 1, EURO-CHALLENGE 2, και τον Μεγάλο Τελικό.

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο email , οι οπτικογραφήσεις θα γίνουν στις 18-22 Νοεμβρίου.

Η πρώτη μετάδοση θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Ο Μεγάλος Τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για την επιλογή της Κυπριακής Συμμετοχής και τι ζητάμε από εσάς:

Φαση Α’ –ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

EUROBOX

Λίγα λόγια από τον διαγωνιζόμενο πριν την ακρόαση μέσα στο eurobox.

Ποιος είναι; Τι κάνει στη ζωή του; Γιατί θέλει να πάει Γιουροβίζιον;

Ο διαγωνιζόμενος ερμηνευτής θα πει ένα τραγούδι acapella, από τα 60χρονα της Eurovision το οποίο θα διαλέξει μόνος του.

Παρουσίαση στοιχείων δημιουργών του τραγουδιού που διαγωνίζεται σε γραφικά

Θα σας παρακαλούσαμε να μας στείλετε σε email το ονοματα των συνθετών, στιχουργών,ερμηνευτών και τίτλου τραγουδιού όπως θα θέλατε να παρουσιαστουν στην τηλεόραση. Επίσης θα θέλαμε ένα μικρό βιογραφικό του ερμηνευτή και μια φωτογραφία του.

VIEWINGROOM

Κατά την διάρκεια της ακρόασης θα θέλαμε να έρθουν οι συνθέτες/στιχουργοι  ή φιλοι των διαγωνιζόμενων, να παρακολουθούν από το monitor,   και παράλληλα να οπτικογραφούνται οι αντιδράσεις.Μaximum 2-3 άτομα.

EUROSTUDIO

Audition Studio

Short chit chat  με διαγωνιζόμενο

1η ερώτηση βασισμένη στο βιογραφικό του ερμηνευτή.

Παρουσίαση του τραγουδιού μπροστά στην επιτροπή με half playback. Μόνο ο lead τραγουδιστής θα ερμηνεύσει live το τραγούδι. Θα γίνει πρόβα πριν την παρουσίαση στην επιτροπή για να ρυθμιστεί η φωνή.

Οπτικογράφηση και σχόλια από επιτροπή. Στη μετάδοση του προγράμματος η παραγωγή θα επιλέξει να μεταδώσει  μόνο 1 λεπτό από το τραγούδι, για να μην γίνει ολόκληρο γνωστό από αυτή την πρώτη φάση.

Χρειάζεται 3  ΝΑΙ από την τετραμελή επιτροπή  για να περάσει στην επόμενη φάση. Θα ανακοινώνεται στην παρουσία του διαγωνιζόμενου η ψηφοφορία και η απόφαση της επιτροπής.

Η 4μελής επιτροπή θα επιλέξει από αυτή την φάση μόνο 20 τραγούδια για να συμμετέχουν στο επόμενο στάδιο.

Θα οπτικογραφηθούν επίσης οι αντιδράσεις των διαγωνιζομένων μόλις τελειώσει η ακρόαση και τα σχόλια των κριτών.

ΦΑΣΗ 2: CHALLENGES

EUROCHALLENGE 1/ διαγωνίζονται 20 τραγούδια.

EUROBOX

Λίγα λόγια από τον διαγωνιζόμενο για το τι νιώθει που πέρασε στην επόμενη φάση

VIEWINGROOM

Κατά την διάρκεια της ακρόασης θα θέλαμε να έρθουν οι συνθέτες/στιχουργοι  ή φιλοι των διαγωνιζόμενων, να παρακολουθούν από το monitor,   και παράλληλα να οπτικογραφούνται οι αντιδράσεις. Μaximum 2-3 άτομα.

EUROSTUDIO

Οι διαγωνιζόμενοι θα ξαναερμηνεύσουν το τραγούδι τους. Όμως εδώ ζητάμε να μας παρουσιάσετε πλέον με κινησιολογία το τραγούδι σας( αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να υπάρχει κίνηση).Μην φέρετε χορευτές. Μόνο αν είστε συγκρότημα ή ομάδα  θα φέρετε τα μέλη του συγκροτήματος/ομάδας σας.

Στη μετάδοση του προγράμματος η παραγωγή θα επιλέξει να μεταδώσει  μόνο 60 δευτερόλεπτα εως 90 δευτερόλεπτα από το τραγούδι, για να μην γίνει ολόκληρο γνωστό από αυτή τη φάση.

Όταν δει και τα 20 τραγούδια, η επιτροπή θα σας καλέσει ανά δυο και θα ανακοινώνεται ο ένας που περνά.

Σε αυτή την φάση θα περάσουν μόνο 10 τραγούδια

EUROCHALLENGE 2/ διαγωνίζονται 10 τραγούδια.

EUROBOX

Λίγα λόγια από τον διαγωνιζόμενο για το τι νιώθει που πέρασε στην επόμενη φάση

VIEWINGROOM

 Κατά την διάρκεια της ακρόασης θα θέλαμε να έρθουν οι συνθέτες/στιχουργοι  ή φιλοι των διαγωνιζόμενων, να παρακολουθούν από το monitor,   και παράλληλα να οπτικογραφούνται οι αντιδράσεις.Μaximum 2-3 άτομα.

EUROSTUDIO

Οι διαγωνιζόμενοι θα ξαναερμηνεύσουν το τραγούδι τους.

Θα σας ζητηθεί να ερμηνεύσετε με συνοδεία πιάνου ένα τραγούδι από την ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision. Θα σας σταλεί πολύ σύντομα η λίστα για να επιλέξετε το τραγούδι και να το μάθετε.

PR / Stress test: ερωτήσεις από δημοσιογράφο σε ύφος “Συνέντευξης Τύπου”

Στη μετάδοση του προγράμματος η παραγωγή θα επιλέξει να μεταδώσει  μόνο 60 δευτερόλεπτα εως 90 δευτερόλεπτα από το τραγούδι, για να μην γίνει ολόκληρο γνωστό από αυτή τη φάση.

Στο τέλος της μέρας η επιτροπή θα καλεί ενα -ενα τους διαγωνιζόμενους και θα τους ανακοινώνει εαν πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό

Η επιτροπή θα ανακοινώσει ποια  6 τραγούδια θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό.

Grand Final, 1 Φεβρουαριου 2015

6 τραγούδια συμμετέχουν και με ποσοστό 50%-50% το τηλεοπτικό κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξουν το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει τον ερχόμενο Μάιο στην Βιέννη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχετε ήδη υπογράψει απαγορεύεται να ακουστεί δημόσιο το τραγούδι σας .
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ