2014-10-19 10:15:28
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ...
O Nίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο "sportdog.gr" τη χθεσινή αναμέτρηση Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3 με το δικό του ξεχωριστό τρόπο : 

"Τι ήταν αυτός ο Ολυμπιακός Παναγία μου… Χειρότερη αμυντική συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί από τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε πλάνο, δεν υπήρχε τακτική, ήταν παιδικές χαρές Τι ευκαιρίες έχασε ο Εργοτέλης, ήρωας ήταν ο Ρομπέρτο. Ο Εργοτέλης μπορούσε να βάλει 3 και 4 γκολ. Δεν υπήρχαν οι σέντερ μπακ, τραγικό δίδυμο ο Μποτία με τον Αυλωνίτη. Και μετά που γύρισε στη θέση του Αυλωνίτη ως στόπερ ο Σέρβος, ανύπαρκτος ήταν, μαζί και ο Σαλίνο, δεν υπήρχε άμυνα του Ολυμπιακού. Τον Μαζουάκου τον δυσκόλεψε πολύ ο δεξίς μπακ του Εργοτέλη, ο Τζανακάκης, ο δε Γιουσούφ έκανε πάρτι!

Τι παίκτης αυτός ο Γιουσούφ του Εργοτέλη, να τρελαθείς ρε, Γιουσούφ, τι τρεξίματα, τι μπούκες, τους έκανε να φαίνονται παιδικές χαρές, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν, αυτόν θα τον πάρει ο Ολυμπιακός πιστεύω. Μην τον αφήσει.


Έδειξε πολύ καλά στοιχεία ο Εργοτέλης, καλή αμυντική διάταξη, έφευγε φαρμακερά στις αντεπιθέσεις χτυπώντας τους αργούς στόπερ του Ολυμπιακού και το ανύπαρκτο ανασταλτικά κέντρο του. Έπαιζε άριστα την κόντρα ο Εργοτέλης, αυτός ο Γιουσούφ ξεσάλωσε, και ο Χάντι και οι άλλοι, καλοί παίκτες, γρήγοροι παίκτες.

Ανύπαρκτος ο Φουστέρ, ο Ντουρμάζ έπαιξε αριστερά αυτή τη φορά αλλά όλο σέντρες ήταν, δεν υπήρχαν πάλι εξτρέμ στον Ολυμπιακό να πατήσουν περιοχή, ήταν μακριά από την εστία. Και ο Αρμένης που μπήκε, μπορεί να κέρδισε το πέναλτι -το οποίο εγώ το είδα καθαρό πέναλτι- αλλά λίγα πράγματα.

Οι μόνοι που διακρίθηκαν από τον Ολυμπιακό ήταν ο Ρομπέρτο, ο Ντομίνγκες προσπάθησε, ο Μήτρογλου με τα γκολ, και ο Μανιάτης που πάλεψε, έπαιξε στο κέντρο, έπαιξε και δεξί μπακ. Το χάλι της άμυνας ήταν τέτοιο που αναγκάστηκε ο Μίτσελ να πετάξει έξω με αλλαγές στόπερ και δεξί μπακ, και να φέρει πίσω στην άμυνα 2 κεντρώους του!

Αν παρουσιάσει τέτοιο χάλι στην άμυνα με τη Γιουβέντους, θα μπουν στα δίχτυα ο Τέβες και οι άλλοι Πρέπει ο Ολυμπιακός τον Γενάρη να κάνει ξεκαθάρισμα πίσω, για να μην πω ξεκλήρισμα. Αυτοί δεν είναι αμυντικοί για Ολυμπιακό. Και ο Αμπιντάλ σε αυτήν την κατάσταση που τον βλέπω, δεν μου αρκεί. Θέλει δύο στόπερ κλάσης ο Ολυμπιακός, εκτός αν γυρίσει όπως ήταν ο Σιόβας. Ο περσινός Σιόβας είναι πολύ ανώτερος από Μποτία και Αμπιντάλ. Ο Μποτία θέλει να τα δώσει όλα, προσπαθεί, αλλά είναι τόσο αργός που τον εκθέτουν. Ο Ολυμπιακός μαζί με τον Σιόβα χρειάζεται μια γρήγορη στοπεράρα. Σαν σίφουνες έφευγαν οι του Εργοτέλη και δεν μπορούσε να τους συγκρατήσει η άμυνα και το κέντρο, φοβερό πράγμα.

Δεν φταίνε όμως μόνο ατομικά οι παίκτες του Ολυμπιακού, φταίει και ο προπονητής, το έχω αναλύσει επανειλημμένως. Δεν βλέπω καμία αμυντική τακτική, καμία προσοχή στην άμυνα. Ενώ ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα στα στόπερ, τι κάνεις ως προπονητής για να καλύψεις τα νώτα σου; Δεν βλέπω ούτε διαγώνιες καλύψεις από τα πλάγια μπακ, ούτε αλληλοβοήθειες από τα χαφ, ούτε να μαζευτούν λίγο οι γραμμές, της κακομοίρας γινόταν πίσω. Ο Θεός τον έσωσε τον Μίτσελ.

Ο Διαμαντάκος μπήκε αλλαγή και δεν ακούμπησε την μπάλα. Ο Φορτούνης επίσης μπήκε αλλαγή, έβγαλε λίγες πάσες, θέλει πολλή δουλειά για να γίνει παίκτης κλάσης.

Εγώ πάντοτε λέω αυτά που βλέπω, για Ολυμπιακό μιλάμε, για μεγάλη ομάδα, όχι να σου κάνει πάρτι ο Εργοτέλης.

Πού είναι αυτοί που έλεγαν θυγατρική του Ολυμπιακού τον Εργοτέλη, και ότι το ματς θα είναι φιλικό; Εγώ είδα έναν Εργοτέλη να δημιουργεί εφιάλτες στον Ολυμπιακό. Τα έδωσαν όλα οι παίκτες του. Αν δεν νικούσε ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς, θα έμενε πολύ πίσω στη βαθμολογία. Εγώ είδα τον καλύτερο Εργοτέλη που έχω δει, σκύλιασε για να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Στο 90΄ χάθηκε το ματς, έγινε σκυλίσιο ματς. Τι φιλικό έλεγαν οι εχθροί του Ολυμπιακού, εγώ είδα ένα ματς του θανάτου".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ