2014-10-21 08:17:07
Φωτογραφία για Στην αντεπίθεση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Μας προσβάλουν οι δηλώσεις Φορτσάκη
Στην αντεπίθεση κατά του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη περνούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου έπειτα από τις κατηγορίες για « αντισυνταγματική συμπεριφορά» εκ μέρους τους.

Σε δήλωσή τους, εκφράζουν την έκπληξη τους για την ανακοίνωση του κ. Φορτσάκη, λέγοντας πως οι ισχυρισμοί του αφενός δεν ισχύουν.

Αφετέρου, τονίζουν ότι οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, είναι «ανεπίτρεπτες προς εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στα γεγονότα αλλά πυροδοτούν επιπλέον ένα κλίμα  έντασης και πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν έχουν προηγούμενο στα ακαδημαϊκά χρονικά της δημοκρατικής περιόδου  και θυμίζουν άλλες εποχές» σημειώνουν.

Ταυτόχρονα αναφέρουν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων λέγοντας:

«Ουδέποτε παραβιάσαμε την πόρτα του Πανεπιστημίου, που υπενθυμίζουμε ότι είναι δημόσιος χώρος. Προσήλθαμε προκειμένου να ενημερωθούμε για την κινητοποίηση διοικητικών και φοιτητών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο των εισόδων, για την παρουσία των ΜΑΤ στον περιβάλλοντα χώρο και για τον εγκλεισμό των υπαλλήλων που εργάζονται στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ.


Λόγω απουσίας του κ. Φορτσάκη , ζητήσαμε συνάντηση και μας δέχθηκε τελικά  ο Αντιπρύτανης κ. Μπουραζέλης μαζί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των εργαζομένων, μελών της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ και φοιτητών.

Στον Αντιπρύτανη εκφράσαμε την οργή μας και την λύπη μας για τον αυταρχικό τρόπο αντιμετώπισης από την Πρυτανεία των φοιτητών και των εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο. Επισημάναμε τα μεγάλα προβλήματα του ΕΚΠΑ, που συνδέονται με την υποχρηματοδότηση, τη συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την απουσία φοιτητικής μέριμνας , καθαριότητας κλπ.

Ζητήσαμε οι πρυτανικές αρχές να αφουγκραστούν τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα και να μην περιορίζουν ή να καταστρατηγούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα».

«Οι δηλώσεις του κ. Φορτσάκη μας θίγουν ως πανεπιστημιακούς και βουλευτές» καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν από τον πρύτανη να ανακαλέσει τα όσα είπε αλλιώς δεν θα προσέλθουν στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ