2014-10-21 23:29:06
Φωτογραφία για Μανώλης Γλέζος: Η Ελλάδα θα αποτελέσει το παράδειγμα για όλη την Ευρώπη [video]
 Στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μανώλης Γλέζος είπε:

«Οι άμεσες προτεραιότητες τις οπoίες πρέπει να έχει στο πρόγραμμά της η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Παιδεία, η Υγεία και η Έρευνα. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το λαό, δεν μπορεί να αποφύγει αυτό τον κανόνα. Για να έχουμε όμως τη δυνατότητα να ενισχύσουμε αυτούς τους τομείς, πρέπει καταρχήν να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή η Αγροτική Οικονομία, έχοντας ως βασικό άξονα ότι το χρήμα δεν δημιουργεί αξίες από μόνο του⋅ το χρήμα ανταλλάσσει αξίες και αντιπροσωπεύει αξίες. Μόνο οι εργαζόμενοι με την εργασία τους παράγουν αξίες και μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης και η ιδιαίτερα η ανεργία.

Απαιτείται, συνεπώς, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, απαιτείται η κοινωνικοποίηση της ιδιοκτησίας του χρήματος. Αλλά για να γίνουν αυτά, πρέπει οι ίδιοι οι λαοί να αποφασίζουν για τις τύχες τους. Σε λίγο, όταν στην Ελλάδα θα έρθει στην εξουσία ο λαός, η χώρα μας θα αποτελέσει το παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ