2014-10-23 01:35:06
Φωτογραφία για Ψήφισμα συμπαράστασης από Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας στις κινητοποιήσεις στη Βιάννο για το Κέντρο Υγείας
Η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της Βιάννου, με αποκορύφωμα την πανδημοτική κινητοποίηση... της 23ης Οκτωβρίου, για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βιάννου και την επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων του.

Συντασσόμαστε με το δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Βιάννου, που δε ζητούν τίποτα περισσότερο από το σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμά τους να απολαμβάνουν ασφαλείς υπηρεσίες δημόσιας και δωρεάν υγείας στο δήμο τους. Πρόκειται για την ελάχιστη παροχή και στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες του, που, όμως, καταστρατηγείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες στο όνομα των μνημονιακών δεσμεύσεων και επιταγών καταργούν κλινικές και ολόκληρες μονάδες υγείας, παγώνουν τις προσλήψεις και δρομολογούν απολύσεις προσωπικού, περικόπτουν δραματικά τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, αφήνουν μεγάλες περιοχές και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα απάνθρωπα αποτελέσματα, που τα βιώνουμε καθημερινά, είναι οι τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά, υποδομές και προσωπικό, η αδυναμία όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και, τελικά, η δραστική συρρίκνωση και η διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας.


Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση έρχεται να προστεθεί η ξεδιάντροπη κοροϊδία των υποσχέσεων που ποτέ δεν πραγματοποιούνται, των δεσμεύσεων που μένουν στα χαρτιά, της μετάθεσης των ευθυνών από τη μια υπηρεσία στην άλλη και από τον κάθε αρμόδιο στον ανώτερο ή τον υφιστάμενό του. Στο μεταξύ, η ταλαιπωρία του κόσμου μεγαλώνει, ζωές κινδυνεύουν και χάνονται, ολόκληρες περιοχές υποβαθμίζονται, οι δομές υγείας καταρρέουν.

Μετά από 4,5 χρόνια διαρκούς προσπάθειας να κρατήσουμε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ανοιχτό, λειτουργικό και ασφαλές, ξέρουμε, από πρώτο χέρι, τη σημασία που έχει η μαζική και δυναμική κινητοποίηση του κόσμου, η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει άδικες αποφάσεις και αντιλαϊκές πολιτικές. Ξέρουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Με τους κατοίκους της Βιάννου, της Ιεράπετρας, της κάθε περιοχής στην Ελλάδας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ίδιες βάρβαρες πολιτικές στο χώρο της υγείας και όχι μόνο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των δημοτών της Βιάννου, στηρίζουμε τον αγώνα τους και είμαστε βέβαιοι ότι με την επιμονή και τον αποφασιστικό αγώνα όλων μας θα επιβάλλουμε το σεβασμό στο δίκιο και τα δικαιώματα μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ