2014-10-23 02:14:08
Φωτογραφία για Σημεία ομιλίας Απόστολου Κακλαμάνη στην Ολομέλεια
«Το θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί όλους μας αυτή τη στιγμή, είναι οι επικίνδυνες εξελίξεις στη θαλάσσια επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», μετά την εισβολή... στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. του πειρατικού, όπως και το όνομα του, -Μπαρμπαρόσα – συνοδευόμενου από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ ταυτόχρονα εκεί διεξάγονται ασκήσεις των Ρωσικών και Ισραηλινών στόλων. Αυτό τόνισε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Σώματος.

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κύπρο, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε τα εξής: «Η Τουρκία, προσπαθεί ίσως να «αποκαταστήσει την τάξη» στην αναστατωμένη επικράτειά της, όπως το συνηθίζει μεταφέροντας το εσωτερικό της πρόβλημα σε μια κρίση με μια γειτονική της χώρα. Εμείς, δυστυχώς, είμαστε «προνομιακός στόχος» για τέτοια σχέδια.

«Σε αυτή την κρίση που αντιμετωπίζουμε», συμπλήρωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, «πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά και την εικόνα που εμφανίζουμε ως Κοινοβούλιο, εξαιτίας της συμπεριφοράς κυρίως τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης
. Η Κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα με τον τρόπο που νομοθετεί, ενώ στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ούτε ο Πρωθυπουργός ανταποκρίνεται όπως οφείλει, ούτε οι πλείστοι υπουργοί προσέρχονται». Η Αντιπολίτευση τους διευκολύνει ουσιαστικά αμφισβητώντας «τη δεδηλωμένη», με ονομαστικές ψηφοφορίες, που αναγκάζουν τους βουλευτές της πλειοψηφίας να ψηφίζουν τροπολογίες που κατά σύστημα καταθέτουν οι υπουργοί».

Ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος προς την Αντιπολίτευση είπε: «Αν πραγματικά θέλετε να σταματήσετε την τακτική αυτή της Κυβέρνησης θα έπρεπε να την καταγγείλετε και να αποχωρήσετε, ώστε να αποδεσμεύονται και οι βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν συμφωνούν με τη διαδικασία ή και την ουσία των εκπρόθεσμων ή και αντισυνταγματικών ρυθμίσεων που εισηγείται οποιοσδήποτε υπουργός, αλλά δεν επιθυμούν να προκαλέσουν πολιτική κρίση, ρίχνοντας την Κυβέρνηση».

«Δεν μπορεί», επεσήμανε, τέλος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, «να δημιουργείται η εικόνα ενός Κοινοβουλίου μειωμένης εκπροσώπησης και μειωμένης δημοκρατικής νομιμοποίησης. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Η Βουλή είναι το μόνο φόρουμ στο οποίο, ό,τι και να κυριαρχήσει αλλού, οποιαδήποτε λογοκρισία ή χειραγώγηση του λαού από τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, όπως η τηλεόραση, ο καθένας, εάν έχει επίγνωση της αποστολής του, θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και από το βήμα αυτό να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι πολίτες της χώρας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ