2014-10-23 09:47:08
Φωτογραφία για Φώτης Αλεξόπουλος: Άντε λοιπόν. Αλλαγές δεν θέλουμε;
O Φώτης Αλεξόπουλος Γραμματέας του ΙΝΚΑ/ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτων Ελλάδος προτείνει να ανοίξει τώρα που είναι πολύ καλή ευκαιρία  η κυβέρνηση,  το «αυτοδιοίκητο»  των δημοσίων οργανισμών.

Αν Θέλει να είναι αυτοδιοίκητος ένας οργανισμός , ας είναι ,αλλά όχι με λεφτά του Δημόσιου Τομέα και κατά επέκταση του Έλληνα Φορολογούμενου.

Να είναι αυτοδιοίκητος οργανισμός με δικά του χρήματα,  με δικά του έσοδα .

Η Διοίκηση να καταθέτει πλάνο διοίκησης και από τα κέρδη να καταβάλει ένα ποσοστό κάθε χρόνο στο υπουργείο οικονομικών ώστε να βοηθήσει στην πληρωμή του εξωτερικού χρέους.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση « ελευθέρους»  στην διοίκηση  του Οργανισμούς ( ΝΠΔΔ. ΝΠΙΔ) για να δούμε πόσα «απίδια πιάνει ο Σάκος».

Γιατί τώρα ζητάνε οι διοικήσεις το αυτοδιοίκητο με «ξένο πορτοφόλι» αλλά άμα θα πρέπει να διοικήσουν με υπευθυνότητα και πλάνο επιβίωσης θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.


Για να δούμε μετά,  θα παίρνουν εταιρίες φύλαξης με υπέρογκα ετήσια ποσά, συνεργεία καθαρισμού με υπέρογκα ποσά και ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους με Υπέρογκους Μισθούς;

Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία να μπει ένα τέλος στην σπατάλη των δημόσιων οργανισμών και να ξεκινήσει μια σωστή διαχείριση των ιδίων τους εξόδων – εσόδων.

Γιατί τόσα χρόνια είχαν μάθει το Παραμύθι : Και φαλιμέντο να βαρέσουμε θα έρθει « ο Μακ-ακας (Κράτος). Να μας σώσει με τις έκτακτες επιχορηγήσεις και μάλιστα το «Μάρμαρο» το πλήρωνε πάντα ο φορολογούμενος πολίτης.

Από εδώ και πέρα το «Μάρμαρο» να το πληρώνει αυτός που διοικεί και αν δεν ξέρει να διοικεί είτε να πηγαίνει στον «Κορυδαλλό»( οικονομικές ατασθαλίες)  ,  είτε στο σπίτι του .

Άντε λοιπόν . Αλλαγές δεν θέλουμε;

Ιδού η Ρόδος .
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ