2014-10-28 21:39:57
Φωτογραφία για Ομπάμα: Ο Έμπολα μπορεί να αντιμετωπιστεί στη Δυτική Αφρική
Τη στιγμή που τα θύματα από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική αγγίζουν τις 5.000 και ενώ η Δύση παρατηρεί με αγωνία την εξάπλωση της επιδημίας, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της τρομακτικής ασθένειας.

Σε ανακοίνωση που πραγματοποίησε, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή για τη μάχη κατά του Έμπολα και επισήμανε πως όταν ξέσπασε «η καταστροφή, οι Αμερικανοί βοήθησαν, καμία άλλη χώρα δεν έκανε όσα κάνει η Αμερική».

Όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν οι Αμερικανοί είναι να σταματήσει η επιδημία στην εστία της.

«Θα παραμείνουμε σε επιφυλακή μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός στην εστία του», επισήμανε και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι «ο επαγγελματισμός, το πάθος, η αφοσίωση του ιατρικού προσωπικού μπορεί να αξιοποιηθεί στις πληγείσες χώρες».


Ανακοίνωσε δε, πως αύριο, Τετάρτη, θα συναντηθεί με γιατρούς που επέστρεψαν από τη Δυτική Αφρική, αλλά και όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές για να τους δώσει συγχαρητήρια.

«Δε θέλουμε να αποθαρρύνουμε το ιατρικό προσωπικό από το να πηγαίνει στις χώρες αυτές για να ενισχύσει τον αγώνα κατά του Έμπολα», πρόσθεσε ο Ομπάμα και επισήμανε πως μόνο δύο άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος, οι δύο νοσηλεύτριες που φρόντισαν τον ασθενή που απεβίωσε από την ασθένεια, οι οποίες όπως είπε είναι καλά στην υγεία τους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

«Μπορεί να αντιμετωπιστεί ο Έμπολα, αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και να μείνουμε ενωμένοι. Πρέπει να μείνουμε πρώτοι στον αγώνα γιατί ο κόσμος βλέπει αυτό που κάνουμε», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε «έργο Θεού» τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στις πληγείσες περιοχές.

«Το κάνουν για να μας κρατήσουν ασφαλείς. Πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες τους γιατί αν γίνει αυτό τότε δεν κινδυνεύουμε από τον Έμπολα, εδώ», τόνισε και εξήγησε πως δεν πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις βάσει του φόβου, αλλά σύμφωνα με τα γεγονότα και λαμβάνοντας έξυπνες αποφάσεις.

Ολοκληρώνοντας, ο Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ιατρικό προσωπικό λέγοντας ότι είναι υπερήφανος για όσους εργάζονται ώστε να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός και δηλώνοντας σίγουρος για το έργο τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ