2014-10-28 21:40:34
Φωτογραφία για Κείμενο της Κίνησης Πολιτών Πυλαίας: Τρεις κεραίες κινητής δίπλα σε χιλιάδες μαθητές!
Διαμαρτυρόμαστε για τον σταθμό κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 26.  Οι κεραίες του σταθμού είναι καμουφλαρισμένες σαν καμινάδες. Οι κεραίες αυτές βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κτίριο και γι αυτό πυροβολούν με την ακτινοβολία τους τη γύρω περιοχή και άμεσα τα σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Στο διπλανό τετράγωνο βρίσκεται το Νηπιαγωγείο, το 2ο δημοτικό, παιδικός σταθμός, γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά. Μόνο στα σχολεία φοιτούν 1225 παιδιά, χώρια τα παιδιά που παίζουν στους υπόλοιπους χώρους. Και τα παιδιά, όλοι το ξέρουμε, ανήκουν στις ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Οι κεραίες αυτές έχουν τοποθετηθεί σε βάρος της νομιμότητας, του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Από επιστημονικές έρευνες γνωρίζουμε ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν επικίνδυνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και προκαλούν νευροψυχικές διαταραχές, λευχαιμίες, καρκίνους. Για τις επιπτώσεις αυτές μιλούν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, γενετιστές, βιολόγοι, γιατροί, φυσικοί, χημικοί και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο νέος νόμος όμως χαϊδεύει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και αδιαφορεί για τους κατοίκους.


Πρέπει να παλέψουμε όλοι/ες μαζί για συνολικές λύσεις!

Πρέπει να πιέσουμε για να αλλάξει η νομοθεσία και να μην δίνονται άδειες τοποθέτησης κεραιών χωρίς αυτοψία!

Πρέπει να γίνει χαρτογράφηση σε κάθε Δήμο για να φαίνεται πού έχουν τοποθετηθεί ήδη κεραίες!

Πρέπει οι νέες κεραίες να τοποθετούνται σε σημεία που θα υποδεικνύει ο Δήμος!

Δεν πρέπει οι κεραίες να βρίσκονται κοντά σε σχολεία.!

Δεν πρέπει οι κεραίες να βρίσκονται μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές!

Δεν πρέπει οι κεραίες να βρίσκονται σε τόσο χαμηλά κτήρια!

Πρέπει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να αναγκαστούν να εκσυγχρονίσουν την τεχνολογία τους προς όφελος της υγείας μας και του περιβάλλοντος. Υπάρχουν συστήματα που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες.

Γι αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για την απομάκρυνση των κεραιών και καλούμε την cosmote να αποσύρει τις κεραίες και να δείξει εδώ το κοινωνικό της πρόσωπο!

Να φύγουν οι κεραίες από τα σχολεία της Πυλαίας!

- υπογράψτε στο παρακάτω λινκ για την απομάκρυνση των κεραιών δίπλα στα σχολεία της Πυλαίας!

Είναι επείγον! Αύριο θα κατατεθούν οι υπογραφές στην cosmote!

http://www.avaaz.org/el/petition/CosmoteDimos_PylaiasHortiatiPeriferaia_Kentrikis_Makedonias_Sas_kaloyme_na_katevasete_tin_keraia_kinitis_tis_cosmote/?tdHOOeb
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ